Afbeelding
Ethereum

Voordelen van investeren in cryptocurrency

18 februari 2021 om 08:21 Partnercontent

Mensen in Amersfoort die ook maar over één Bitcoin beschikken, hebben het spreekwoordelijke goud in handen. De koers van cryptocurrency zoals Bitcoin blijft maar stijgen. Deze stijging begon aan het einde van de zomer van 2020 en is tot de dag van vandaag bezig en interessant te noemen. Midden februari haalde de waarde van Bitcoin zelfs een nieuw record met een waarde van 50.000 dollar. Ga maar eens na dat de waarde een jaar geleden op 10.000 dollar lag. Deze volatiliteit kan een groot voordeel zijn van cryptocurrency. Wat verder de exacte voordelen zijn van investeren in virtuele valuta lees je in dit artikel.

Wat is cryptocurrency precies en waar kun je uit kiezen?

De kans is groot dat je al eens hebt gehoord van Bitcoin en misschien zelfs van Ethereum of Ripple; dit zijn digitale betaalmiddelen waarmee veilig en snel online kan worden betaald. De eerste digitale munt die werd opgericht, is Bitcoin. Deze cryptocurrency is ontwikkeld als munt voor een nieuw monetair systeem zonder tussenkomst van een bank. Er is bij cryptocurrency geen enkele centrale organisatie aanwezig die kan aflezen hoeveel geld je hebt of overmaakt. Daarmee scoren dit soort digitale munten goed bij mensen die privacy belangrijk vinden. Inmiddels bestaan er talloze cryptomunten waarvan de Bitcoin het bekendst is.

Ook heb je de keuze om andere digitale munten aan te schaffen, zoals de Ether van Ethereum of de XRP van Ripple. Met dit soort geld kun je alleen online betalen; het is niet tastbaar. Je bewaart je virtuele geld in een of meerdere digitale wallets waarin je digitaal geld kunt ontvangen, versturen en bewaren. Er is altijd maar een bepaald aantal cryptomunten in omloop waardoor de regel omtrent vraag en aanbod geldt: hoe kleiner het aanbod is, des te hoger de prijzen van cryptocurrency worden. Op het moment dat er dus veel vraag is, maar weinig aanbod gaan de koersen zoals de Bitcoin koers of de XRP koers omhoog. Dat is momenteel het geval.

Voordelen van investeren in cryptocurrency

Er is een groot aantal voordelen te vinden aan investeren in dit soort digitaal geld. Het voornaamste voordeel voor velen is de volatiliteit van cryptocurrency, hoewel dat natuurlijk ook een nadeel kan zijn. Zo kun je bijvoorbeeld € 1000 inleggen om er vervolgens € 3000 voor terug te krijgen. Dat kan uiteraard ook de andere kant op gaan, waarbij je geld verliest. Een aantal voordelen zijn in ieder geval:

  • Cryptocurrency zoals Bitcoin zijn gedecentraliseerd. Dat betekent dat er geen bank aanwezig is die kan controleren wat je uitgeeft en wat je op de bank hebt staan.
  • Alle betalingen met digitaal geld gaan ontzettend snel, zelfs wanneer dit naar iemand in het buitenland is.
  • De transactiekosten voor digitale valuta liggen laag, waardoor het interessanter is om op die manier internationale transacties te voldoen.
  • Je kunt je digitale wallet met cryptogeld overal mee naartoe nemen; jij bent de enige eigenaar zodra je dit soort munten hebt gekocht. Ook fijn: je kunt er inmiddels op heel veel plekken mee betalen.
  • Bij cryptocurrency vinden transacties anoniem plaats waardoor je profiteert van een hoge mate van privacy.
  • Blockchain, het systeem waarop cryptocurrency werkt, is transparant waardoor iedereen anoniem transacties kan volgen en verifiëren. Dat maakt investeren in en betalen met cryptocurrency veilig. Dit systeem is ook beter beveiligd dan andere systemen tegen cyberaanvallen.

Waarom je wel of niet moet investeren in cryptocurrency

Nu vraag je je misschien af waarom het voor jou interessant is om te investeren in cryptocurrency. Daar is één simpel antwoord op: het gaat momenteel erg goed met de koersen waardoor de kans groot is dat je inleg uiteindelijk meer waard wordt. Onder andere door corona zijn mensen overal ter wereld op zoek gegaan naar nieuwe manieren om geld te investeren. Een van die manieren werd investeren in cryptocurrency, waardoor de waarde van de diverse cryptomunten in korte tijd enorm omhoog ging. Dat heeft geleid tot een record voor meerdere virtuele valuta. Maar: dat betekent ook dat de prijs van bijvoorbeeld Bitcoin of Ripple een stuk hoger is gaan liggen. Dat maakt investeren in cryptocurrency iets minder toegankelijk voor de ‘gewone mens’.

We zien dan ook dat het vooral ondernemers en grote bedrijven zijn die momenteel investeren in Bitcoin en andere cryptomunten. Samen zorgen zij ervoor dat de waarde nog hoger komt te liggen. Experts verwachten zelfs dat de waarde van cryptocurrency de komende tijd hoog blijft liggen. Uit eerdere ervaringen blijkt wel dat de bubbel altijd op een bepaald moment gaat barsten, maar wanneer dat precies is is de vraag. De kans dat je er meer geld mee kunt verdienen, is momenteel nog erg groot. Mocht je dus voldoende spaargeld hebben of genoeg geld hebben om te kunnen investeren en mocht je in zijn voor een avontuur? Dan is investeren in cryptocurrency zoals Ripple of Bitcoin zeker aan te raden. Onthoud echter wel dat de waarde van dergelijke munten evengoed kan dalen als kan stijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie