Afbeelding
Bitcoin

In Amersfoort zijn met name jongvolwassenen geïnteresseerd in Bitcoin!

18 februari 2021 om 08:22 Partnercontent

Onderzoeksdata van SATOS, het best beoordeelde cryptocurrency handelsplatform van Europa, wijst uit dat in de omgeving Amersfoort vooral jongvolwassenen zich interesseren voor Bitcoin. Zo is de leeftijdscategorie van 25 tot en met 34 jaar goed voor meer dan 31% van de mensen uit die omgeving die online naar Bitcoin zoeken. De leeftijdscategorie die hierachter volgt en goed is voor meer dan 20% is die van 45 tot en met 54 jaar. Wordt er gekeken naar de verdeling tussen mannen en vrouwen, dan blijkt dat ongeveer 80% van de mensen uit omgeving Amersfoort die naar Bitcoin zoekt man is. Op zowel gebied van leeftijd als op gebied van geslacht lijkt Amersfoort hiermee niet noemenswaardig af te wijken van het landelijk gemiddelde. 

De Bitcoin koers is van ver gekomen

De Bitcoin koers dan. Aan het eind van 2017 kostte een hele Bitcoin ongeveer $20.000 en het sentiment kon niet beter. Niet lang daarna kelderde de koers echter en daarmee keerde tevens het sentiment; we zouden de koershoogtes van december 2017 nooit meer zien. Toch bleek vorige maand het tegendeel waar. Na drie jaar geduldig wachten wist Bitcoin het oude record te verpulveren en, sterker nog, flink te overstijgen. Het ging in 2019 namelijk hard. In het begin van 2019 handelde Bitcoin net boven de $7.100, maar in februari was dat al boven de $10.000. In maart 2019, toen het coronavirus zich snel verspreidde, kwam dat de koers van Bitcoin niet ten goede. Aangedreven door de paniek in de wereld kelderde de koers van Bitcoin tot net boven de $3.800. Maar, we verklappen vast, daar bleef de koers niet lang hangen.

De economie had en heeft het door het coronavirus zwaar. In een poging de economie op de been te houden werd er massaal geld bijgedrukt en zo werden verschillende financiële stimuli in het leven geroepen. Een van de gevolgen daarvan is dat economen vrezen voor significante inflatie, waarbij het geld dat we kennen - noem de euro en de Amerikaanse dollar - flink in waarde zal dalen. Steeds meer grote investeerders nemen kennis van de mogelijke inflatie en wenden zich daarom tot andere investeringsmogelijkheden. Grote bedrijven zoals Grayscale Investments of Square - van Twitter CEO Jack Dorsey, hebben hun oog laten vallen op Bitcoin. Onlangs deed Tesla zelfs een investering in bitcoin van maar liefst $1,5 miljard! Het gevolg? De koers van Bitcoin steeg flink! Het vorige record van $20.000 werd in december nog gebroken en aan de hand van het nieuws omtrent de investering van Tesla is de koers door de $44.000 geschoten. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin zelfs boven de $50.000!

Een investering op de toekomst

Een hard groeiende groep mensen zal op de hoogte zijn van de koersstijgingen van Bitcoin, maar minder mensen weten waarom Bitcoin nu eigenlijk zo interessant is als investering. Een van de aspecten is hierboven al benoemd: Bitcoin is niet gevoelig voor inflatie. dit komt omdat er in het ontwerp van Bitcoin is vastgelegd dat er nooit meer dan 21 miljoen stuks in omloop zullen zijn. Er zullen nooit meer Bitcoins bijgemaakt kunnen worden en dat doet iets met de verhouding tussen vraag en aanbod. In de wetenschap dat niemand het aanbod kan vergroten is Bitcoin een aantrekkelijke investering!

Wat de toekomst gaat brengen voor de koers van Bitcoin weet natuurlijk niemand zeker. Wat wel duidelijk is, is dat de populariteit van Bitcoin hard aan het groeien is; zowel onder bedrijven als onder gewone investeerders. Daar komt nog eens bij dat de inflatie als resultaat van de recente economisch maatregelen nog komen. Hiermee wordt de kans dat Bitcoin nog meer waard gaat worden wellicht nog groter!

Wie wilt investeren in Bitcoin moet natuurlijk eerst Bitcoin kopen. Dat kan eenvoudig en snel op het handelsplatform van SATOS, waarna je volledige controle hebt over het vermogen in je bitcoin wallet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie