Binnenstad Amersfoort
Binnenstad Amersfoort Peter Siebe

‘Gooi het centrum open; economische en sociale schade wordt elke dag groter’

17 februari 2021 om 17:25 Corona

AMERSFOORT ‘Gooi de winkels in de binnenstad weer open en snel ook’. Dat is de noodkreet die centrummanager Maikel Gijzen op social-media heeft geplaatst. Hij doet de oproep samen met Hans van Aalst, centrummanager van Gouda en Dongen. ,,De economische en sociale schade wordt elke dag groter voor het kloppend hart van de Nederlandse steden en dorpen.”

door Jeroen van der Veer

,,Zo kan het niet langer, stop met de lockdown, is de noodkreet van ondernemers, die centrummanagers dagelijks horen”, schrijft Gijzen. ,,De landelijke overheid biedt nog altijd geen perspectief.”

Centrummanagers van Nederland komen hiervoor in actie en laten gezamenlijk van zich horen. Een heropening -met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen- moet volgens hen op korte termijn gaan plaatsvinden. ,,Zo kan het niet langer.”

Hij roept andere centrummanagers van een stad of dorp de actie te ondersteunen en een mail te sturen naar centrummanagercollectiefcorona@gmail.com. ,,Laten we juist als collectieve ambassadeurs samen alle stakeholders van onze gebieden vertegenwoordigen en deze stem overbrengen richting de landelijke overheid. We kunnen onze centra niet langer verder zien afbreken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie