Screenshot uit video
Screenshot uit video BDUmedia

Politie over sneeuwballenbende in Vathorst: ‘Het loopt uit de hand’

10 februari 2021 om 15:00 Misdaad

AMERSFOORT De sneeuwballenbende die de afgelopen dagen in Vathorst actief was, maakte autoportieren open en gooide vervolgens sneeuw naar binnen. Op social-media komen steeds meer video’s openbaar waarop te zien is hoe een grote groep jongeren de wijk Vathorst terroriseert. 

door Jeroen van der Veer

Al sinds dat er sneeuw ligt zijn er veel mensen buiten. Het koude weer zorgt voor plezier, maar anderen zien dit anders. Zo is er in Vathorst een groep van ruim twintig jongeren actief die door de wijk loopt en mensen bekogeld met sneeuwballen. Niet alleen mensen moeten het ontgelden; ook auto’s en ramen van huizen bleken een populair doelwit. 

Er kwamen bij de politie dan ook tal van meldingen binnen. Zo werden autoportieren geopend van automobilisten die eventjes stilstonden en is een oudere vrouw gevallen omdat zij sneeuwballen moest ontwijken. Op Facebook wordt veel gesproken over de incidenten in Vathorst. Zo zeggen mensen ook te zijn belaagd door de groep. 

Omdat er zoveel onrust was en de politie maar meldingen bleef krijgen, besloten de agenten een undercover-actie te houden. Hierbij gingen zij dinsdagmiddag in burgerkleding de wijk in en konden uiteindelijk drie raddraaiers gearresteerd worden. ,,We snappen dat het leuk is om een sneeuwballengevecht te houden, maar het loopt de laatste dagen uit de hand. Laat andere mensen met rust; niet iedereen vind het leuk om een sneeuw- en/of ijsbal tegen zijn of haar hoofd/auto te krijgen”, aldus de politie in Amersfoort. ,,Een portier openen en een sneeuwbal erin gooien is niet grappig.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie