Voor cameraman Dick van den Berg is het een hele mooie toer om de miniatuurcarnavalstocht op beeld vast te leggen.
Voor cameraman Dick van den Berg is het een hele mooie toer om de miniatuurcarnavalstocht op beeld vast te leggen. MS

Beeldverslag carnaval 1:11 door de cameraogen van Dick

9 februari 2021 om 12:14 Lokaal Deel je nieuws

In 2021 zouden er geen carnavalsoptochten zijn, maar op zondag 14 februari is er in Hoogland tóch één te zien. Live welteverstaan.

In de vele huiskamers van Hoogland, maar ook daarbuiten. Uitgedaagd door de huidige maatschappelijke omstandigheden kwam Carnavalsstichting de Eemschuumers op het lumineuze idee om een optocht op schaal te organiseren. De Eemschuumers kregen veel bijval voor dit idee en velen gingen thuis meteen aan de slag. Inmiddels staan er al vele miniatuur-carnavalswagens opgesteld om zich in het carnvalsgedruis te storten. Om er zoveel mogelijk mensen van mee te laten genieten, zal filmmaker Dick van den Berg er een groots en passend videoverslag van maken, dat op verschillende manieren te volgen zal zijn. De Eemschuumers zullen hierover zelf nadere informatie verstrekken.

Tussen de bedrijven door wist Dick zich op de filmset even vrij te maken om een interview te geven. Dick is van kinds af aan filmmaker. Met zijn bedrijf A1 Studio maakt hij al ruim twintig jaar op professionele basis bedrijfsfilms, productpromo’s, animaties en familieDocumentaires. En daar wordt de miniatuur-carnavalsoptocht nu aan toegevoegd. De Eemschuumers vroegen Dick vorig jaar de aankondigingsclip voor de alternatieve optocht te maken.
De stichting was daar zeer enthousiast over, waarna al snel de vraag kwam of hij de optocht zelf ook wilde filmen. “Deze opzet was voor ons allemaal nieuw, maar De Eemschuumers hadden er wel een idee over. Zij hebben zelfs advies gevraagd voor de filmtechnische uitvoering. Dit resulteerde er in, dat we in goed overleg een prima manier hebben gevonden om deze optocht te verslaan, ” aldus Dick. De optocht zal in een golfhal worden opgenomen en natuurlijk gaat hij zijn uiterste best doen om elke wagen de aandacht te geven die deze verdient.

Lees dit artikel verder op de site: https://hoogland.martijnroskam.com/2021/02/beeldverslag-carnaval-111-door-de-cameraogen-van-dick/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie