Opening ijsbaan Rubensstraat
Opening ijsbaan Rubensstraat Rinus van Denderen

IJsbaan Rubensstraat open voor leden

9 februari 2021 om 09:22 Recreatie

AMERSFOORT De schaatsbaan aan de Rubensstraat is dinsdagmorgen officieel geopend. In de vroege ochtend hebben de eerste fanatiekelingen hun eerste meters gemaakt op het ijs van de Amersfoortse IJsverenging. 

door Jeroen van der Veer

Eindelijk laten de temperaturen het toe om weer eens aan ouderwets schaatsen te denken. Veel kinderen hebben zelden tot nooit op de ijzers gestaan maar daar kan verandering in komen. Met temperaturen in het vooruitzicht van ver onder de nul graden is er namelijk hoop op meerdere dagen ijs.

Dinsdagochtend werden de eerste meters geschaatst en de Amersfoortse IJsvereniging verwacht meerdere dagen open te kunnen blijven. ,,We gaan niet de randjes van het toelaatbare opzoeken”, is Joost van Dolderen duidelijk. ,,Formeel gezien hoeven kinderen tot en met zeventien jaar geen afstand van elkaar te houden, maar wij leggen die grens op dertien jaar. Daarnaast gaan wij uit van één persoon op dertig vierkante meter en daarom hebben we gezegd dat er 140 mensen tegelijkertijd welkom zijn. We kiezen ervoor om de beperkte ruimte eerst beschikbaar te stellen voor jeugd en jongeren tot en met zeventien jaar, die lid of donateur zijn van AIJV. Huisgenoten tot en met zeventien jaar van leden en donateurs zijn ook welkom. Als in de praktijk blijkt dat we ook andere groepen kunnen toelaten, dan melden we dat op onze website.” 

Om donateur te worden, moeten mensen zich eerst aanmelden. Dat kan je op www.aijv.nl doen en dan ben je direct donateur. De prijs hiervoor is negen euro per jaar plus twee euro inschrijfgeld. 

Opening ijsbaan Rubensstraat
Opening ijsbaan Rubensstraat
Opening ijsbaan Rubensstraat
Opening ijsbaan Rubensstraat
Opening ijsbaan Rubensstraat
Opening ijsbaan Rubensstraat
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie