Afbeelding
CARLA KOGELMAN

Amersfoortse fotografen in de prijzen gevallen bij de Zilveren Camera

5 februari 2021 om 15:15 Kunst

AMERSFOORT Twee Amersfoortse fotografen zijn in de prijzen gevallen bij de Canon Zilveren Camera, een prijs voor fotojournalistiek. Carla Kogelman won de eerste prijs in de categorie ‘Kunst, cultuur en entertainment serie’ en Janita Sassen werd eerste in de categorie ‘Kunst, cultuur en entertainment enkel’. 

Carla Kogelman legde Guilia vast op de gevoelige plaat. Giulia woont in Amersfoort en zit op de nationale balletacademie in Amsterdam. Ballet is haar lust en haar leven. De fotografe ontmoette haar terwijl ze een filmpje opnam bij haar thuis voor de deur en besloot haar te volgen. 


CARLA KOGELMAN

Kogelman won nog een prijs, ze werd namelijk ook tweede in de categorie ‘Portret enkel’ met haar portret van Noëlle en Nova. Ze ontmoetten elkaar medio 2020 via een datingsite, nadat Noëlle in december 2019 uit de kast kwam. De Amersfoortse fotografe volgt haar al sinds 2008. Kogelman maakt ook nog steeds kans op de publieksprijs. Stemmen kan nog via: https://www.zilverencamera.nl/publieksprijs-2020/.


CARLA KOGELMAN

DANS Dans is eveneens een terugkerend thema in de winnende foto van Janita Sassen. Zij fotografeerde Fay van Baar. Ze is danser bij het eerste gezelschap van het Nederlands Dans Theater en repeteert vanwege de coronamaatregelen in haar slaapkamer. Ze was naar eigen zeggen door het afzeggen van voorstellingen enige tijd haar motivatie kwijt en gunde zichzelf daardoor wat rust.


JANITA SASSEN

INDRUKWEKKENDE FOTOSERIE Sassen bracht vorig jaar nog een bijzonder boek uit. Haar wereld stond in 2015 op zijn kop toen haar man een hartstilstand kreeg. Hij overleefde het, maar het leven van het gezin zou nooit meer hetzelfde zijn. Half september vorig jaar bracht ze een boek uit met een indrukwekkende fotoserie van lotgenoten.

PRIJS De Zilveren Camera is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie in Nederland. Jaarlijks kunnen beroepsfotografen met de Nederlandse nationaliteit (woonachtig in of buiten Nederland) en in Nederland gevestigde fotografen met een andere nationaliteit hun werk inzenden. De Canon Zilveren Camera is onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals ‘Kunst, cultuur en entertainment’. 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie