Kerstin Kircher en Patrick Bakker werken dagelijks aan de mooiste sieraden in het pand van Kircher Schmuck aan 't Havik.
Kerstin Kircher en Patrick Bakker werken dagelijks aan de mooiste sieraden in het pand van Kircher Schmuck aan 't Havik. Charella Hulsbosch
advertorial

Al tien jaar lievelingssieraden: Tweede lustrum Kircher Schmuck

11 februari 2021 om 12:00 Zakelijk

AMERSFOORT Edelsmederij Kircher Schmuck op het Havik bestaat tien jaar en dat vieren ze met korting en een donatie aan het goede doel. ,,Naast het maken van sieraden willen wij ook iets terugdoen.”

Al een decennium komen mensen vanuit alle hoeken van het land naar Kerstin Kircher voor sieraden. ,,Het is een bijzondere mijlpaal, zeker in deze tijd waarin alles onzeker is. Vaak zeggen ze dat je in onzekere tijden een beetje moet besparen. Wij weten dat een nieuw sieraad in coronatijd voor houvast kan zorgen en de kracht om door te gaan. Ik doe dit werk al heel lang, maar zelfs ik ben soms nog verbaasd wat een sieraad met mensen kan doen. Ik noem mezelf wel eens een transformator. Ik krijg input waarmee ik iets moois ga maken, zo’n sieraad wordt altijd heel bijzonder.” 

Naast het maken van sieraden wil het team van Kircher Schmuck iets terugdoen. Van elk verkocht sieraad doneren zij daarom twintig euro aan de stichting Ubuntu for Africa, die daar weer voedselpakketten van koopt. Kerstin: ,,De organisatie is opgericht door vrienden van mijn man. Ik weet waar het geld terechtkomt, er zit geen grote organisatie achter. Als ik het doneer weet ik dat zij het meteen omzetten in voedselpakketten. Die brengen ze zelf in Afrikaanse dorpen langs.” De sieraden maakt Kerstin niet alleen, Patrick Bakker werkt al zeven jaar in de edelsmederij en ook Hojat Abadakli is onderdeel van het team.

BREED GEORIËNTEERD Samen met Kerstin ontwerpt hij sieraden via de computer. Wij kunnen een sieraad een tweede leven geven door het om te smelten en er iets nieuws van te makenOp de achtergrond werkt Emmely Hooft Graafland aan administratieve taken, waaronder de webshop die volop draait. Kerstin: ,,Inmiddels zijn we een vast gezicht in Amersfoort. We zijn breed georiënteerd. Zo verkopen we uitsluitend onze eigen collectie, maar maken we ook sieraden op maat. Mensen komen bijvoorbeeld bij ons met goud uit de familie. Wij kunnen een sieraad een tweede leven geven door het om te smelten en er iets nieuws van te maken. Die sieraden hebben een verhaal.”

Bij Kircher Schmuck is een sieraad in ieder geval altijd gemaakt van het beste materiaal, afgewerkt met de mooiste stenen en parels. Allemaal afkomstig van Duitse leveranciers. En de klant is koning. Patrick: ,,Je kunt op verschillende manieren luisteren. Wat iemand verbaal zegt, kan anders zijn dan hoe hij of zij in zijn emotie overkomt. Als we samen een sieraad gaan uitzoeken, zoek je net zo lang tot er een match is.” Kerstin beaamt dat:. ,,Je moet tussen de regels door luisteren naar iemand, dat is wel iets wat ik echt in de loop van de jaren heb geleerd. Mensen die hier binnenkomen stellen zich open. Dat is nodig want een sieraad moet passen, aankomen en ondersteunen wie je bent. Het is behalve mooi ook een communicatiemiddel. Als je het sieraad een keer kwijt bent, weet je pas echt wat je mist.” 

Alles wordt in Amersfoort gemaakt met liefde, ambacht is de eerste prioriteitIk hoop dat de sieraden onderdeel worden van de klant als persoonondanks de coronatijd maken ze er bij Kircher Schmuck het beste van. ,,Ik hoop dat de sieraden onderdeel worden van de klant als persoon. We maken ze om gedragen te worden, niet om in het doosje te laten liggen. Onze kracht is dat de lat hoog ligt, er gaat hier niets de deur uit wat niet goed is.”

Wanneer de winkel weer open mag krijgen alle klanten de eerste twee weken 10% korting op sieraden in verband met het tienjarig lustrum.

Meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie