Saskia Schlaghecke kijkt ook naar de menselijke kant in een reorganisatie.
Saskia Schlaghecke kijkt ook naar de menselijke kant in een reorganisatie. Patrick Siemons
Advertorial

ZiP Partners helpt bedrijven reorganiseren

6 februari 2021 om 15:20 Zakelijk

AMERSFOORT Iedere reorganisatie van je bedrijf biedt overwinningen en kansen. Deze moeilijke stap kan je veel verder helpen als je de juiste keuzes maakt. Belangrijkste is volgens Saskia Schlaghecke van ZiP Partners dat je zicht hebt op waar je in de toekomst met je onderneming heen wilt.

Arnoud J Spaaij

De begeleiding en het advies bij een reorganisatie is een specialisatie van ZiP Partners. „Tijdens mijn werk als advocaat arbeidsrecht studeerde ik voor organisatieadviseur. Bij organisatieadvies kijk je met de ondernemer vooruit, terwijl je bij het arbeidsrecht pas wordt ingeschakeld als samenwerken eigenlijk niet goed meer mogelijk is. In maart 2020 werden twee grote organisatieadvies-opdrachten wegens corona stopgezet.” 

Schlaghecke wilde haar ervaring en kundigheid inzetten om bedrijven te helpen bij verschillende soorten reorganisatieprocessen. „Ik zag dit als dé kans om een nieuwe weg in te slaan en het ‘beste van beide werelden bij elkaar te brengen,” onderbouwt ze haar motivatie. Met nog zes experts, ieder met een eigen specialisatie startte ze vorig jaar ZiP Partners. Naast reorganisaties begeleiden zij overnames en organisatieontwikkeltrajecten van begin tot het eind. Na deze trajecten blijft ZiP Partners betrokken bij diverse organisatievraagstukken en voor het arbeidsrecht.

VERTROUWEN De begeleiding van ZiP Partners is divers. „Zélfs bij een vijf voor twaalf-reorganisatie kijken we echt naar de toekomst. De vraag is ‘Waar wil je over en paar jaar staan met je bedrijf?’ en dan kijken we met open blik naar de positie van iedere betrokkene. Natuurlijk denk ik zakelijk maar ik ben ook een mensenmens. Als je als directie moet ingrijpen en mensen moet ontslaan, dan is dat voor alle betrokkenen een emotionele ervaring. Daarom moet je als adviseur de ondernemer goed aanvoelen zodat er openheid en vertrouwen ontstaat, de basis voor een succesvol reorganisatieplan. Reorganiseren betekent overigens niet altijd mensen ontslaan. Soms worden mensen begeleid naar een nieuwe functie en krijgen de kans zich weer te ontwikkelen. Andere vormen van reorganiseren zijn het gedeeltelijk afbouwen van een organisatie richting overname of doorstart, maar ook teamontwikkeling en coaching valt onder reorganiseren.”

DOORGROEIEN Door de coronapandemie is de druk op het bedrijfsleven enorm. De NOW-regeling houdt bedrijven momenteel overeind, maar hoe straks op eigen kracht verder? Schlaghecke: „Ik wil bedrijven nu uitdagen om na te denken over de toekomst. Hoe blijven we succesvol? Wat vraagt deze veranderende wereld? Wie is nodig in het team? Is er voldoende energie en enthousiasme? Het is goed om niet te wachten dit soort vragen te stellen tot de geldpot is uitgeput.”

ZiP Partners richt zich op bedrijven tussen de 20 en 200 werknemers. Dat kan in alle sectoren van het bedrijfsleven zijn. „Al is het zeker zo dat er in bepaalde branches op dit moment meer klappen vallen, ik verwacht dat dit ook in andere branches een sneeuwbaleffect gaat brengen. Dus ook zíj zullen plannen vooruit moeten maken.”

ZiP Partners - Amersfoort
Mr. Saskia Schlaghecke
www.zippartners.nl | tel. 06-51356650

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie