KOPJE SUIKER strijkt neer in Randenbroek

2 februari 2021 om 10:58 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

In een tijd waarin een groot deel van ons leven tot stilstand is gekomen, hopen Podium KOSMIK, theatergroep De Luie Honden, DoorenDoor Ontwerp en Videoheren bezoekers echte verhalen te laten ervaren van mensen uit onze prachtige stad Amersfoort. Zo kom je niet alleen meer te weten over Amersfoorters, maar loop je ook nog eens een prachtige route. Want als er een ding tijdens deze Corona pandemie wel mag, al is het in kleine aantallen, is het wandelen. Dé nieuwe remedie tegen donkere dagen en een sombere geest. De Route KOPJE SUIKER wordt op 13 februari geopend door wethouder Fatma Koser Kaya.

Zoveel verhalen en bijzondere plekken, waar tegelijkertijd de vraag speelt of we elkaar wel genoeg zien en horen? Helemaal ten tijde van de huidige COVID-19 pandemie. We wonen dan wel samen in deze wijk, maar kennen we elkaar eigenlijk wel echt? Wat verbindt ons met elkaar en wat hebben we gemeen? Daarom kwamen verschillende creatieve makers samen om deze verhalen naar buiten te brengen. Zo ook theatergroep De Luie Honden. Zij hebben al vele community art-projecten in Amersfoort opgezet en daarmee drukken zij een belangrijke en mooie artistieke stempel op de stad en de buurt.

Ook Amersfoortse helden van ontwerpbureau DoorenDoor Ontwerp droegen een belangrijke steen bij. Ontwerper Paulien van de Bunt maakte prachtige kunstwerken die tijdens de route te bezichtigen zijn. Via een QR-code op de kunstwerken kom je terecht op een website waar je de bijbehorende video’s van de verhalen kan horen en bekijken.

De video’s zijn geproduceerd door de Videoheren, ook een Amersfoorts bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van videoseries. Regisseur en filmmaker Gijs Hoekstra van vertelt: “Het is heel inspirerend echte verhalen van mensen in beeld te brengen. Het zorgt ervoor dat mensen worden gezien”. Want hier kan je wonen in een sociale woning, een vrijstaande villa bezitten, maar het is ook de plek waar je kunt filosoferen in het stadspark Elisabeth Groen of de hectiek van de stad kan opzoeken. Onze wijk is tevens de plek waar je binnen 100 meter baklava, biologische melk, pizza en oliebollen kunt kopen. En als je iets verder fietst richting Schuilenburg zie je een kerk en moskee die worden gescheiden door een sloot en tegelijkertijd worden verbonden door een brug.

Wandelaars kunnen vanaf 13 februari bij KOSMIK een tas kopen met een uniek boekje en vanaf daar starten met deze bijzondere route.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie