Hoe kon het zo uit de hand lopen?

31 januari 2021 om 11:36 Lokaal Deel je nieuws

Geachte leden van de gemeenteraad van Amersfoort,

Vooraf: ik weet dat een bezwaar van mijn kant zonder meer van de hand wordt gewezen, omdat daar de grond voor ontbreekt, maar toch.

14,85% hoger dan het vorige jaar.

Mijn pensioen is al meer dan 13 jaar niet verhoogd, dus door de tijd heen een verlies aan koopkracht afgetikt van 30%. Hoe hebben we dat door de tijd opgelost? Bezuinigen! Een oude wijsheid van mijn kant? Waar af gaat en niet bij komt wordt minder. Ook in deze (corona)tijd leren we dat we ons moeten aanpassen

Kent u het verhaal van die koopman die spijkers verkocht? Hij was er trots op dat hij jarenlang tegen dezelfde prijs zijn spijkers verkocht, alleen hij kon er steeds minder nieuwe spijkers voor terugkopen. Uiteindelijk hield hij nog maar één spijker over, die heeft hij gebruikt om zichzelf op te hangen. Triest verhaal hé? Nee hoor, zulke plannen heb ik gelukkig niet.

Maar ook uw raad kan bezuinigen, bijvoorbeeld die randweg 10 jaar uitstellen, auto's rijden er nauwelijks, een blind paard kan er geen schade lopen. Het stadhuis stort echt niet over 5 jaar in elkaar, ook al zitten er wat schoonheidsfoutjes aan (als bij ons een raam tocht leggen we er een dweiltje tegen aan, en alhoewel onze auto ook niet zo milieuvriendelijk is, hij zal het toch nog een paar jaar uit moeten houden). In het bestaande stadhuis word ik altijd keurig geholpen, daar valt weinig aan te verbeteren. Gebruik die centen liever voor betaalbare woningen voor de jonge Amersfoorters, dan maakt u nog iemand gelukkig.

Ik heb ook nog goed Nieuws! Amersfoort staat wat betreft lastenverhogingen bij mij op de tweede plek. Alleen de Triodos Bank presteert het om voor hun diensten 40% meer te vragen. Tja, als de buurtsuper dat ook zou doen zaten we snel op water en brood, maar dat terzijde.

Al dat geld, het zal allemaal wel nodig zijn, cijfers liegen niet, maar leugenaars cijferen wel (eens).

Ik wens u graag veel bestuurlijke wijsheid toe in de rest van uw zittingsperiode, die nog zo ontzettend nuttig besteed  kan worden.??

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie