Afbeelding
Rolgordijnen

De wereld van de rolgordijnen

2 februari 2021 om 07:00 Partnercontent

Rolgordijnen zijn onwijs populair, zowel voor de woon- en slaapkamer. Dit omdat ze erg praktisch zijn, ze zijn mooi te verwerken in veel interieurstijlen en passen goed bij ieder raamtype. Maar wat past nou het beste bij jou in huis? Verduisterende, lichtdoorlatende, of transparante rolgordijnen?

Verduisterende rolgordijnen zijn vaak erg populair in slaapkamers, voor een ultiem slaapcomfort. Wil je wat meer lichtdoorlatende rolgordijnen, voor bijvoorbeeld aan de voorkant van het huis om ervoor te zorgen dat men niet zo naar binnen kijkt, maar wel genoeg lichtinval? Of ga je liever voor de transparante variant; deze rolgordijnen zijn gewild omdat ze een enorm gezellige en warme sfeer uitstralen.

Een aantal voordelen

Een aantal voordelen van rolgordijnen zijn dat ze uiteraard zorgen voor privacy in huis en dat ze eenvoudig te bedienen zijn. Ook hebben rolgordijnen een isolerende werking, omdat er stilstaande lucht ontstaat tussen het raam en het rolgordijn. Rolgordijnen worden op maat gemaakt, hierdoor is er dus altijd een die perfect bij jouw kamer past.

Duo rolgordijnen         

Naast rolgordijnen zijn er sinds een aantal jaar ook de duo rolgordijnen. Een ideaal voordeel hiervan is dat je zelf makkelijk kunt bepalen hoeveel lichtinval je wilt hebben, door de twee stoffen over elkaar heen te laten schuiven. Dit doordat de duo rolgordijnen bestaan uit een combinatie van een verduisterende en een licht doorlatende stof. Op deze manier kun je je huis altijd een stuk gezelliger en knusser maken. Heb je af en toe genoeg van al het verkeer en voorbijgangers buiten, dan kun je met het duo gordijn heel simpel je raam even afschermen. Nog een groot voordeel is dat ze makkelijk schoon te houden zijn; door de goede en stevige kwaliteit zijn ze heel simpel schoon te maken met een doek.

Ideaal voor dakramen

Slaap je op zolder of heb je daar je kantoor? Dan heb je vast een dakraam. Geen enkel probleem, ook voor dakramen zijn er rolgordijnen om de lichtinval op je kamer helemaal te hebben zoals jij wilt. Of wat dacht je van die hete zomers met de hele dag door de brandende zon erop. Dakraam rolgordijnen kunnen die warmte al een stuk tegenhouden omdat ze warmte werend zijn.

Overige raamdecoratie

Naast rolgordijnen zijn er een heleboel andere opties om je raamdecoratie op te pimpen. Denk aan de jaloezieën, lamellen en plissé- of vouwgordijnen. Met zo’n ruim aanbod kun jij dus makkelijk op jouw manier je kantoor, woon- of slaapkamer inrichten in de stijl die jij wilt. Wil je jouw raamdecoratie zelf samenstellen? Neem dan eens een kijkje op de website van Ilumio en ontdek ons ruime assortiment!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie