Afbeelding
AS Media

Amersfoorter moet gevangenis in voor gooien van steen bij ongeregeldheden bij De Stier

28 januari 2021 om 16:04 Misdaad

AMERSFOORT Een raddraaier die op 25 januari werd aangehouden bij de ongeregeldheden bij De Stier (zie hier) heeft een gevangenisstraf van twee maanden, waarvan één maand voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar, tegen zich horen eisen. De 20-jarige moest donderdag voor de rechter komen.

door Jeroen van der Veer

De twintiger uit Amersfoort werd ervan verdacht een steen naar een politiebus te hebben gegooid. Vier agenten zagen dit maandagavond de verdachte doen en wisten hem vervolgens direct in de boeien te slaan. 

De verdachte ontkende zijn betrokkenheid en zei alleen maar te willen kijken naar wat er op straat gebeurde. De rechter ging niet mee in deze verklaring. ,,Door het gooien van een steen heeft de verdachte geweld gebruikt richting de politie, zeker in deze tijd een ernstig feit. Daarbij vindt de verdachte het blijkbaar interessant om de rellen te volgen, wat het risico op herhaling vergroot.”

De rechter veroordeelde de verdachte, die een blanco strafblad heeft, conform eis tot 2 maanden gevangenisstraf, waarvan 1 maand voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie