Afbeelding
@meanderMC/Twitter

Amersfoort heeft locatie gevonden om zeven dagen per week te vaccineren

28 januari 2021 om 12:00 Corona

AMERSFOORT Zeven dagen per week en twaalf uur op een dag worden er vanaf 15 februari in De Rijtuigenloods in Amersfoort corona-vaccins gezet. Dat is woensdagmiddag bekend geworden. De gemeente laat in een bericht weten dat de GGD verwacht in september 2021 iedereen (die dat wil) te hebben gevaccineerd.

door Jeroen van der Veer

Vanaf 15 februari wordt het eerste vaccin gezet in De Rijtuigenloods aan het Piet Mondriaanplein 61. GGDrU en de eigenaar van De Rijtuigenloods (de TeKa Groep) hebben hierover afspraken gemaakt. Sinds juni 2020 kunnen mensen zich in de loods laten testen op het coronavirus. Dit blijft ook in de komende periode. 

In een ander gedeelte, dat in z’n geheel los staat van het gedeelte waar getest wordt, komt de locatie waar gevaccineerd wordt. Beide locaties krijgen eigen parkeergelegenheid en een eigen in- en uitgang. Omwonenden en omliggende bedrijven worden per brief geïnformeerd over het gebruik van De Rijtuigenloods als vaccinatielocatie.

De vaccinaties van 90-plussers zijn inmiddels gestart, gevolgd door de 85-plussers en 80-plussers. De Rijtuigenloods is ook de vaccinatielocatie waar Amersfoorters van 18 tot 60 jaar zich straks kunnen laten vaccineren. De planning voor deze leeftijdsgroep wordt bepaald door het ministerie van VWS en het RIVM, laat de gemeente Amersfoort weten.

Hoe lang De Rijtuigenloods als vaccinatielocatie wordt gebruikt is nog onduidelijk. ,,Dit hangt mede af van de beschikbaarheid van vaccins en de snelheid waarmee ze kunnen worden toegediend. De GGD schat in dat het vaccineren tot in september 2021 duurt”, aldus de gemeente in een bericht. 

Het vaccineren op deze locatie wordt gestart op 15 februari en de locatie is zeven dagen per week open tussen 8.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds.

Laat jij je vaccineren?

De vaccinatiebereidheid ligt in het land redelijk hoog, laten meerdere onderzoeken zien. Hoe denken Amersfoorters daarover?

Ja, en het liefst ook zo snel mogelijk.

Ja, maar ik laat graag (vele) anderen eerst voor gaan.

Nee, ik vrees bijwerkingen.

Nee, ik geloof niet in het vaccin.

Weet ik nog niet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie