Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Parkeren bezorghoreca voorlopig nog toegestaan in Amersfoortse binnenstad

27 januari 2021 om 18:36 Corona

AMERSFOORT Restaurants die in de lockdown tijdelijk maaltijden bezorgen, zijn sterk afhankelijk van goede bezorging. Daarom krijgen de restaurants in de (autoluwe) binnenstad de komende tijd de mogelijkheid om met de auto in de binnenstad bij de horecazaak te parkeren. Dit geldt ook voor de pleinen. Auto’s mogen maximaal 30 minuten voor de horecazaak staan. De maatregel geldt tot in ieder geval dinsdag 9 februari, maar wordt zo nodig verlengd in samenhang met een eventuele verdere lockdown.

De auto dient een parkeerontheffing achter de voorruit te tonen. Ook is gebruik van een parkeerschijf verplicht om aan te geven hoe laat de auto is geparkeerd. De tijden dat de bezorgauto’s voor horecagelegenheden mogen staan is van 16.00 tot 22.00 uur. Om überhaupt in het autoluwe gebied te mogen rijden, geldt de gebruikelijke ontheffingsregeling.

De tijdelijke maatregel is door de gemeente in overleg met de horeca genomen om het tijdelijk bezorgen van maaltijden makkelijker te maken voor restaurants. Voor veel horecaondernemers is het investeren in een scooter momenteel een te grote financiële belasting.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie