Afbeelding
Melle Meivogel

Hoopvolle tekst voor Dragers van Flint wordt landelijk statement

28 januari 2021 om 09:00 Podiumkunsten

AMERSFOORT Vierhonderd culturele instellingen lanceren donderdag een poëtisch statement aan alle mensen die podiumkunsten een warm hart toedragen. Het kunstwerk bestaat uit een video en een column, geschreven door Jan Beuving. De hoopvolle tekst, oorspronkelijk voor de Dragers van Flint geschreven, wordt volgens het Amersfoortse theater sectorbreed uitgedragen. 

Onder meer Hans van Manen (dans), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) verwoorden de belofte van een lege zaal, waarin de magie sluimert van wat straks weer kan en mag. Ook spreken Peter Pannekoek (cabaret) en Soumaya Ahouaoui (toneel) de tekst uit. 

Pianisten Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond spelen op vier vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt, met dans van Uri Eugenio (LeineRoebana). Regisseur van de video is Katja Akkerman.

De sector Podiumkunsten reserveert landelijk alvast vierhonderd kaarten voor bezoekers. Als de deuren weer helemaal open gaan, maakt het publiek kans om twee kaarten voor een voorstelling of concert te winnen. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt, aldus Flint. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie