Afbeelding
AS Media

Auto die op zijn kant werd geduwd was van persfotograaf uit Amersfoort

27 januari 2021 om 10:13 Corona

AMERSFOORT De auto die maandagavond bij de ongeregeldheden op zijn kant werd gezet, is van persfotograaf Kevin Zuijdendorp. Het voertuig is hoogstwaarschijnlijk niet meer te gebruiken en daarom heeft hij inmiddels van een garagebedrijf een nieuwe auto aangeboden gekregen.

door Jeroen van der Veer

De fotograaf, die voor KeistadNieuws werkt, was maandag naar De Stier gekomen omdat hij wilde vastleggen wat er gebeurde. De sfeer was grimmig en plotseling zag hij zijn auto door een stel raddraaiers op zijn kant geduwd worden. 

AANGIFTE De Amersfoorter deed dezelfde avond nog aangifte op het politiebureau en kreeg veel steun van stadsgenoten. Zo beheert hij samen met onder andere zijn schoonvader de Facebook-pagina Snel Nieuws Amersfoort en daar werd hem direct een andere auto aangeboden. 

,,Een zeer vervelende situatie, vooral omdat ik gewoon mijn werk probeer te doen. Ik heb dan ook direct aangifte gedaan, maar mijn auto krijg ik er niet mee terug. Gelukkig kreeg ik direct een andere aangeboden, alleen je hoopt natuurlijk dat dit niet nodig was geweest. Of ik hierdoor terughoudender wordt in mijn werk als fotograaf? Nee, nooit. Ik zal verslag blijven doen van gebeurtenissen en voel mij niet opeens onveilig’’, aldus Zuijendorp.

De verdachten zijn nog niet aangehouden, maar inmiddels beschikt de politie over veel beeldmateriaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie