Afbeelding
Screenshot Nieuwsuur, NPO

College reageert na kritiek over avondklokmediaoptreden Bolsius

26 januari 2021 om 19:30 Politiek

AMERSFOORT Burgemeester Bolsius kreeg onlangs flinke kritiek vanuit politieke hoek. Zo ging hij een kritische grens over toen hij zich publiekelijk tegen de avondklok keerde, betoogt Raadslid Ben Stoelinga (Amersfoort2014). Het college reageerde dinsdag op de schriftelijke vragen van Amersfoort2014. ,,De burgemeester heeft zijn bedenkingen geuit vanuit een zorg voor een steeds groter wordende groep mensen die door de maatregelen kampen met eenzaamheid en depressies’’.

Daarnaast liepen volgens het college de besmettingscijfers op dat moment vanaf het hoogtepunt in december tot begin januari ,,flink terug. Het is de taak van de burgemeester om te luisteren naar de maatschappelijke zorgen  die er leven in de samenleving en dat te uiten.” 

Op de vraag welk belang Bolsius diende om zijn opvattingen tegen de invoer van de avondklok ‘aan de grote klok te hangen’, laat het college weten dat Bolsius is ingegaan op het verzoek van landelijke media om toelichting te komen geven op het standpunt dat hij bij lokale media had gedaan. ,,Hij vond het van belang dat alle kanten van zo’n avondklok belicht zouden worden om alvorens er een besluit genomen zou worden.” Zo moet ook dit ,,ongelooflijk ingewikkelde gesprek’’ openbaar gevoerd worden, luidt de mening van de burgervader. 

Het college stelt dat de burgemeester ,,nog steeds’’ achter zijn uitingen staat, maar ook het beleid van een avondklok loyaal uitvoert, zoals hij eerder heeft gezegd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie