Afbeelding
Jesscia Mannee

Omgevallen kastanjeboom krijgt een tweede leven: ‘Top dat Uit de WAR meedenkt’

22 januari 2021 om 13:26 Natuur en milieu

AMERSFOORT Met de houtstukken van de omgevallen kastanje gaan attributen gemaakt worden voor in de wijk Randenbroek. De boom viel in de nacht van woensdag op donderdag door de storm om en al direct kwam de WAR met het initiatief iets met het hout te doen. Zij hebben nu groen licht van de gemeente gekregen. 

door Jeroen van der Veer

De gigantische boom ging in de wijk Randenbroek door de storm tegen de vlakte en daar balen veel bewoners rondom de straten Boreelstraat / Huzarenstraat van. De boom was voor hen namelijk een begrip geworden.

Om de omgevallen boom makkelijker te verwijderen, werd deze donderdag al in stukken gezaagd, maar de WAR kwam met een initiatief. Zij willen delen van de boomstronk(en) gebruiken om er bijvoorbeeld een grote buurttafel van te maken. 

,,Zo’n prachtboom verdient natuurlijk een tweede leven in de buurt”, aldus wethouder Kees Kraanen. ,,Daarom hebben we Rob van Keistadhout vanochtend gevraagd om samen met de buurt iets moois van het hout te maken. Top, dat Uit de War ook graag meedenkt en meedoet.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie