* Archieffoto
* Archieffoto Jeroen van der Veer

Wijk Soesterkwartier moet meer onder de aandacht komen: ‘Het is toch absurd?’

21 januari 2021 om 14:23 Maatschappelijk

AMERSFOORT De wijk Soesterkwartier moet meer onder de aandacht van de gemeente komen. Dat vinden Bram Leeuwenkamp en Youssef el Messaoudi van GroenLinks. De ongeregeldheden in aanloop en tijdens Oud en Nieuw, waarbij er twee auto’s in brand stonden, meerdere bushokjes vernield werden, een agent werd geslagen en de ME moest optreden, zijn voor hen de aanleiding om het probleem aan te kaarten.

door Jeroen van der Veer

De twee heren willen dan ook graag van de gemeente weten hoeveel schade er tijdens Oud en Nieuw is aangericht in de wijken in Amersfoort. Volgens hen is dit helaas in het Soesterkwartier geweest en dat zou dan niet voor het eerst zijn. Tijdens de jaarwisseling van 2019-2020 stond deze wijk namelijk ook met stip op één. 

Met de opgevraagde cijfers willen de twee raadsleden van GroenLinks wijkgericht gaan denken, waarbij zij van mening zijn dat Soesterkwartier meer aandacht verdiend. ,,Als je alles zo opsomt wat er afgelopen jaarwisseling in het Soesterkwartier is gebeurd, is dat niet niets”, aldus Leeuwenkamp. ,,We zijn het normaal gaan vinden dat auto’s in brand gaan en de Mobiele Eenheid moet komen, maar dat is toch absurd?” 

Hij maakt zich dan ook zorgen over de gebeurtenissen en hoopt dat er mensen opstaan. Om dit kracht bij te zetten, vraagt hij het college om met cijfers te komen. Waar waren de meeste incidenten, waar werd de meeste schade aangericht en is het college van plan om ook de wijk Soesterkwartier de aandacht te geven zoals dit gebeurde bij De Koppel na de ongeregeldheden. ,,Het laatste wat wij willen is dat wijken achteruit gaan of slecht in het nieuws komen. Het gedrag van de afgelopen jaarwisselingen komt ergens vandaan en dat moeten we niet negeren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie