Afbeelding
Archief

Donkere straten in Liendert: ‘Zonder sociale controle is het hier nog onveiliger’

20 januari 2021 om 11:50 Maatschappelijk

AMERSFOORT Inwoners van de wijk Liendert zijn het spuugzat; opnieuw doet de straatverlichting het niet. Het is niet de eerste keer dat een groot deel van de wijk in het donker zit en ondanks dat Stedin flink zijn best doet, is de irritatiegrens nu wel bereikt. 

door Jeroen van der Veer

Het ene moment staan de lampen plotseling aan, maar dan wel in de middag. Vreemd, vinden buurtbewoners in de wijk Liendert. Zij zien de lantaarnpalen liever ‘s avonds licht geven, maar wegens een defect kan dit niet. Stedin maakte er al melding van, de wijkagent waarschuwde zijn wijkgenoten en nu trekken ook buurtbewoners aan de bel. 

Zij doen dit vooral via social-media, waarbij Stedin, de gemeente Amersfoort én de politie worden vermeld in de hoop dat ze hierop reageren. Continu komt daarbij hetzelfde antwoord; ‘We zijn ermee bezig’. 

,,Ik hoop oprecht dat de Gemeente Amersfoort eerst de verlichting in Liendert maakt voor de avondklok ingaat”, staat er onder andere te lezen. ,,Zonder sociale controle is het hier nog onveiliger. (en ik weet al dat Stedin druk is maar als de lampen overdag aankunnen zou dat mi ook ‘s nachts moeten lukken, desnoods handmatig).”

REACTIE GEMEENTE ,,De wijken Liendert en Kruiskamp kampen al enkele maanden met storingen in de verlichting”, aldus de gemeente. ,,Hierdoor zitten sommige gebieden soms continu in het donker. Er zijn/waren verschillende oorzaken en Stedin is hard bezig met het zoeken naar een structurele oplossing. Inmiddels is een noodvoorziening getroffen waardoor in delen van Amersfoort, dus ook buiten Liendert en Kruiskamp, overdag de verlichting brandt. Er wordt hard gewerkt aan een definitieve oplossing. Wanneer die er is, kunnen we nog niet zeggen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie