Fulco Hoekerswever vindt meerwaarde in complete service.
Fulco Hoekerswever vindt meerwaarde in complete service. Arnoud J Spaaij
Advertorial

HoekSchoeman 12,5 jaar: ‘Het zijn bijzondere tijden’

20 januari 2021 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT Het gevoel en de kennis van de makelaar aan zijn klanten beschikbaar stellen. Dat is wat Fulco Hoekerswever graag wil bij iedere aan- en verkoop van een huis door een van zijn klanten.

Arnoud J Spaaij

Twaalf en een half jaar geleden startte Fulco Hoekerswever met Hoekschoeman Makelaars in het klein. „Ik zat al lang in het vak, ik werd in tweeduizend beëdigd als makelaar, maar kreeg met de overname van Schoeman de kans om voor mezelf te beginnen,” vertelt Hoekerswever over hoe hij met zijn makelaardij startte. „Ja, er waren een aantal jaren dat het aanbod groot was maar ook heb ik de crisis natuurlijk meegemaakt.” 

Wat dat betreft ervoer Hoekerswever de laatste twaalf en half jaar alle uitersten in de huizenmarkt. En ook nu zijn het bijzondere tijden. „Dat kan ik alleen maar bevestigen”, zegt hij. „Kijk er is nu echt weinig aanbod in de markt. Dat maakt het gewoon nog moeilijker om het het goed te doen als je een huis verkoopt of koopt. Juist nu kunnen we daarom ook wat voor mensen betekenen. Immers, voor veel mensen is de aan- of verkoop van een woning bijzonder een vaak ook de eenmalige grote transactie in hun leven. Dan gaat het om alle belangrijke momenten en stappen in het proces. Wanneer bied je, bied je meer of minder en wanneer hap je toe. Dat is het gevoel en de kennis van de makelaar die ik graag aan mijn klanten beschikbaar stel.”

Hoekerswever de laatste twaalf en half jaar alle uitersten in de huizenmarkt

SNEL HANDELEN Hoekerswever begeleidt zijn relaties graag in het hele proces. Wanneer mensen op zoek zijn put hij vanzelfsprekend uit zijn eigen kennis over wat er beschikbaar is maar er is ook de extra informatie die makelaars hebben over wat er nog beschikbaar komt op de markt.

„Daarvoor hebben we een speciale app van de NVM. Nog voor huizen op Funda komen kan ik dan vaak een klant vroegtijdig informeren. Soms doe ik dat ’s avonds, even met een paar appjes of een e-mail aangeven wat er te koop komt. Inzet van ons houdt vaak ook snel handelen in. Dan is service snelheid leveren.”

SAMENWERKING De echte meerwaarde van het vak vindt Hoekerswever in de complete service. „Ik kijk echt naar de situatie van de mensen die bij me komen. Ik merk bijvoorbeeld dat iemand ontzettend tegen de verhuizing opziet. Dan denk ik bij mezelf ‘Maar daar kan ik als makelaar toch heel veel doen,’ en dan vraag ik gewoon wat er moeilijk is. Ik regel dat gewoon. We werken samen met taxateurs. Maar ook voor de verhuizing zelf, zoals het in- en uitpakken.” Hoekschoeman werkt ook samen met klusseniers zodat ook op die manier voor de klant diverse dingen uit handen genomen kunnen worden.

Hoekerswever heeft in de de twaalf en half jaar zijn eigen identiteit in zijn bedrijf gebracht. En dus wil hij ook in de coronatijd, zij het gepast, het jubileum vieren. „Met een leuk Ritualspakket bij iedere aan- of verkoop tot vijftien maart. En we verloten een leuk weekeindje weg.”

Hoekschoeman Makelaars
Arnhemseweg 11
3811 NN Amersfoort
Tel. 033-4671200

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie