Afbeelding
Schipper Bosch Projecten

Amersfoortse triomfboog op weg naar nieuwe bestemming

19 januari 2021 om 11:49 Nieuwbouw

AMERSFOORT De ‘Arc van Amersfoort’ is na elf jaar ontmanteld. Dinsdagmorgen is het laatste onderdeel - de kantoorunits - in alle vroegte weggetakeld. Schipper Bosch - eigenaar van de grond waarop het markante bouwwerk stond en tevens eigenaar van het naastgelegen gebied De Nieuwe Stad - zocht voor elk onderdeel een nieuw thuis.

De kantoorunits die er na het eerder weggehaalde ‘mondriaan-zeil’ nog wat troosteloos bijstonden, zijn inmiddels onderweg naar Arnhem, waar ze opnieuw een kantoorfunctie zullen vervullen. De steigerbuizen zijn gedemonteerd en worden hergebruikt door een Amersfoorts bouwbedrijf. En het Mondriaan-zeildoek is geschonken aan zeven Amersfoortse partijen die er nieuwe producten van maken, zoals tassen, tenten en als materiaal voor kunstworkshops met jeugd.

In 2009 is de ‘tijdelijke’ boog – destijds ook door Schipper Bosch - neergezet ter ere van het 750-jarig bestaan van Amersfoort. Het iconische pand bleef tien jaar langer staan dan gepland. Het werd het onderkomen van Citymarketing, dat eind vorig jaar al uit het gebouwtje vertrok. De reden dat deze kavel nu helemaal leeggehaald wordt, is dat het sinds kort niet meer in handen is van de gemeente, maar van Schipper Bosch. Er zijn plannen om op deze grond woningen te bouwen, ter uitbreiding van De Nieuwe Stad.

POER ‘T SASJE Op de verder lege kavel staat nu alleen nog de poer – een betonnen kolom - van het toegangshek van Graanhandel van Nieuwenhuizen, dat onderdeel uitmaakte van woonwijk ’t Sasje. De voormalige inwoners van dit wijkje hebben al jaren een vaste honk binnen De Nieuwe Stad en de poer zal dan ook verplaatst worden naar hun eigen plek.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie