Afbeelding
Herman Miller bureaustoel

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol binnen bedrijven

18 januari 2021 om 15:13 Partnercontent

Duurzaamheid is bijna niet meer uit onze samenleving weg te denken. Zorgen om klimaat en natuur nemen toe. Steeds meer mensen willen leven op een manier die de natuur zo min mogelijk belast. En bedrijven kunnen dan ook niet anders doen dan deze trend te volgen. En er blijft hoe langer hoe minder bestaansrecht over voor bedrijven die hun producten of diensten niet op een duurzame manier produceren.

Dat begint zich ook steeds meer te manifesteren bij de inrichting van bedrijfspanden en kantoren. Producenten van kantoormeubilair spelen daar uiteraard handig op in. Zo bestel je tegenwoordig een volledig cradle to cradle, circulaire bureaustoel van Herman Miller. Maar ook voor andere meubelwensen bestaan duurzame oplossingen.

Circulaire werkplekken hebben de toekomst

De Projectinrichter - één van de grootste onafhankelijke aanbieders van projectinrichting in Nederland - heeft bijvoorbeeld een volledige sectie gewijd aan circulaire meubels, van een Wiesner Hager zit-sta bureau tot vergadertafels of concentratiewerkplekken. Meubelen in deze sectie voldoen aan de strenge eisen van De Projectinrichter op het gebied van circulaire productie.

Circulair produceren wil zeggen dat er bij de productie rekening wordt gehouden met hergebruik van materialen. Herman Miller maakt bijvoorbeeld gebruik van innovatieve ecomaterialen die tot op moleculair niveau te scheiden en te hergebruiken zijn. In de Circulaire Economie draait het er dan ook om om de maximale waarde uit grondstoffen te halen door het gebruik van ruwe grondstoffen uit te sluiten en het hergebruik van grondstoffen te maximaliseren.

De Nederlandse overheid heeft tot doel gesteld om ons land in 2050 volledig circulair te laten zijn. Nog een reden dus om er als ondernemer voor te kiezen om nieuwe inrichting alvast binnen dit beleid te laten passen.

Andere manieren om duurzaam in te richten

Een andere manier om op een duurzame manier in te richten, is door te kiezen voor meubilair dat lang meegaat. Denk daarbij aan de ruimtes die minder intensief worden gebruikt, bijvoorbeeld ontvangstruimtes en vergaderzalen. Het is natuurlijk belangrijk dat hier goede meubelen staan om prettig te kunnen vergaderen en gasten op de juiste wijze te kunnen ontvangen. Door te kiezen voor kwaliteit zorg je niet alleen dat het comfort en een professionele uitstraling zijn gewaarborgd, maar ook dat je aangeschafte meubilair lang meegaat. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar op de lange termijn ook voor de portemonnee.

Een laatste duurzame trend om deze visie nog kort uit te lichten, is het leasen van kantoormeubilair. In plaats van het meubilair te kopen, wordt het dan voor een vast bedrag per maand in bruikleen genomen, net als bij het leasen van een auto dus eigenlijk. Het voordeel is natuurlijk dat je op deze manier geen grote investering in één keer kwijt bent voor een nieuw kantoorinterieur. Daarnaast draagt de leverancier na afloop van de leaseperiode zorg voor het duurzame voortbestaan van het meubilair: door naar de volgende locatie, of op een circulaire manier verwerken wanneer de levensduur erop zit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie