Afbeelding
Smulder AV

Directrice na hectisch jaar: ‘Dierenpark Amersfoort gaat de coronacrisis overleven’

13 januari 2021 om 16:00 Corona

AMERSFOORT Het jaar 2020 heeft flinke littekens achtergelaten bij iedereen die werkzaam is in Dierenpark Amersfoort. Dat zei directrice Astrid Wassenaar bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. ,,Het ontslaan van zeventien mensen deed veel pijn.”

door Jeroen van der Veer

Het was een bijzonder jaar voor de dierentuin. Er werden dieren geboren, maar 2020 is vooral overschaduwt geweest door het doodschieten van twee ontsnapte apen. ,,Dat was een bizarre en verdrietige dag en heeft een enorme nasleep gehad. De dag daarna ging Nederland in lockdown; dat zorgde ervoor dat we rust kregen om het verlies te verwerken, maar zo’n stil park hoort niet. Dat maakte de situatie niet makkelijker om het allemaal een plekje te geven.”

Tot twee keer toe moest Dierentuin Amersfoort haar deuren sluiten en nog altijd zijn bezoekers niet welkom. Dat heeft erin gehakt, zegt Wassenaar. ,,En dat heeft een financiële impact. Zo moesten we zeventien mensen ontslaan die al jaren aan ons verbonden waren. Dat deed pijn, maar onze omzet was 0 en we moesten wel in het personeel snijden.”

Ondanks dat er geen inkomsten zijn, is het bestaan van het dierenpark (nog) niet in gevaar. ,, Het park gaat de coronacrisis overleven. We komen op korte termijn niet in de gevarenzone. We hopen snel weer open te kunnen en verheugen ons op de bezoekers.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie