Afbeelding
@meanderMC/Twitter

IC-arts van Meander Medisch Centrum: ‘We moeten positief blijven’

14 januari 2021 om 19:00 Corona

AMERSFOORT ,,We lopen een marathon, maar weten niet waar de finish is”, dat zei Oscar Groot tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Amersfoort. De Intensive Care-arts is werkzaam in Meander Medisch Centrum, waar alle IC-bedden volgens hem momenteel bezet zijn.

door Jeroen van der Veer

In het gesprek die Groot had met presentator Jeroen Stomphorst sprak de medewerker van het Meander over de corona-tijd. Daarin gaf hij aan dat alle bedden bezet zijn en dat er regelmatig overgeplaatst wordt: ,,We zitten continu aan de max.”

Ondanks de drukke dagen, is hij hoopvol. Zo was hij de persoon die in Amersfoort het eerste vaccin kreeg. ,,Dit gaf mij hoop. Hoop voor het einde van de crisis. Tijdens de eerste golf voelde het spannend en wist niemand wat op ons af kwam en nu lopen we een marathon, maar we weten niet waar de finish is. Ik ben best een beetje sportief, maar dit is wel echt een grote afstand.”

Op de vraag wat het werk momenteel zo zwaar maakt, is Groot duidelijk: ,,Het maakt treurig dat partners van IC-patiënten zelf ook besmet zijn en dus niet naar het ziekenhuis kunnen komen. Dat vind ik het zwaarst. Maar we moeten positief blijven en het vaccin word de uitweg.”

VAN STEWARDESS NAAR DE GGD Bij datzelfde gesprek zat ook Nanni Jansen. Zij was eerst stewardess en is nu werkzaam als GGD-medewerker. Die overstapt maakte ze in mei (noodgedwongen) omdat haar voormalige werk stil kwam te liggen. ,,Ik heb onbetaald verlof genomen en ben in mei bij de GGD gestart. Ik vind het echt geweldig werk. In een tijd van weinig uitzicht bied je toch hoop. Ik neem ook thuis bij de mensen testen af en dat is vaak bij ouderen. Daarmee maak ik echt het verschil.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie