Afbeelding
Oranje Fonds

Amersfoorts project ‘Depressie Connect’ in race voor Appeltje van Oranje

11 januari 2021 om 08:11 Maatschappelijk

AMERSFOORT Vijf projecten uit de provincie Utrecht maken dit jaar kans op een Appeltje van Oranje. Het gaat om Depressie Connect uit Amersfoort en vier projecten uit Utrecht-stad. 

Het project dat de meeste stemmen in de wacht weet te slepen, gaat direct door naar de laatste tien genomineerden. En ook de stemmers maken kans op een prijs: er wordt een bedrag van 2.000 euro verloot om een sociaal project naar keuze mee te steunen. Er zijn in totaal veertig projecten uit heel Nederland in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 20 januari.

DEPRESSIE CONNECT Depressie Connect is een online community waar mensen met depressie en hun naasten laagdrempelig, anoniem, veilig en afgeschermd lotgenoten kunnen ontmoeten. Het initiatief van de Depressie Vereniging staat symbool voor verbinding met anderen en het zo goed mogelijk omgaan met depressie. De focus ligt op eigen regie en kracht in plaats van klachten. Hoewel het vaak gaat over zware onderwerpen, is de sfeer in de community opbouwend en steunend. 

De prijzen worden in mei uitgereikt door Koningin Máxima, de beschermvrouwe van het Oranje Fonds. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie