appartementen
appartementen noelle sanders

Duo wonen, jong en oud in ëén huis

8 januari 2021 om 14:52 Lokaal Deel je nieuws

Op de druk op de woningmarkt te verminderen, zou er een plan moeten komen om woningen van senioren te splitsen, zo komt er ruimte voor jongeren die evt. hulptaken kunnen verrichten. De senioren kunnen blijven wonen waar ze zitten en door verhuur of verkoop kunnen ze geld genereren. Zo komen er meer woonruimtes op de markt.

Noëlle Sanders van Lijst Sanders, Rutger Dijksterhuis van de Christen Unie en Hans-Dieter de Smit van het CDA hebben over dit "Duowonen" vragen gesteld aan het College van Amersfoort. 

Zij zouden deze mogelijkheid ook graag willen bieden aan de inwoners van Amersfoort. Er loopt al een pilot in Son en Breugel waarbij zelfs de jongeren die huren en hulptaken doen, kunnen sparen voor de toekomstige hypotheek bij de koop van een eigen woning. Dit gaat in samenwerking met de woningcorporatie die van een bestaande woning de bovenverdieping koopt en het recht van eerste koop krijgt van de benedenverdieping. Hiermee maak je veel meer gebruik van de al aanwezige woningen. 

Zou u ook hier iets voor voelen? Dan komen wij (Noëlle Sanders, Rutger Dijksterhuis en Hans-Dieter de Smit) graag met u in contact. Emailadres: wijswonen@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie