Rianne van Houwelingen en Ronald Huisman
Rianne van Houwelingen en Ronald Huisman Marathon Amersfoort

ParkRun op eerste ‘beweegrondje’ van Amersfoort

5 januari 2021 om 07:47 Atletiek

AMERSFOORT De Marathon Amersfoort organiseerde zondag 3 januari weer een ParkRun, ditmaal rondom de atletiekbaan aan de Schothorsterlaan. De eerste ParkRun van 2021 kon de hele zondag worden gelopen, vanwege corona was er geen gezamenlijke start. Volgens Mik Borsten van de Marathon Amersfoort is het rondje rondom de Schothorsterlaan het eerste Amersfoortse beweegrondje, ooit in samenwerking met de Atletiekunie en Altis aangelegd.

De ParkRuns - waarvan de eerste al in 2016 werd georganiseerd - zijn volgens Borsten vooral bedoeld als social run waarbij de locaties steeds wisselen. ,,De ene keer starten we bij een voetbalclub, de andere maand zijn we te gast bij een tennisclub of een korfbalvereniging. Zo maken de deelnemende hardlopers ook kennis met andere sporten en clubs. Deze zondag zouden we starten op de atletiekbaan naast het clubhuis van Altis. Maar vanwege de lock-down waren we genoodzaakt het op een ander manier te organiseren.”

De snelste dame was Rianne van Houwelingen. Haar trainingsmaatje Ronald Huisman was de snelste bij de mannen. Het volgende evenement van de Stichting Marathon Amersfoort vindt plaats in het weekend van 30 en 31 januari. Deelnemers lopen in dat weekeinde solo een hele of een halve marathon.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie