Afbeelding
Pixabay

Meander Medisch Centrum bereidt zich voor om personeel te vaccineren

2 januari 2021 om 17:02 Corona

AMERSFOORT Het bericht dat een deel van het Meander Medisch Centrum-personeel sneller dan verwacht het corona-vaccin krijgt, is met gejuich ontvangen. Dat zegt woordvoerder Erik van Goor van het Amersfoortse ziekenhuis. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart. 

door Jeroen van der Veer

Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) komt zo snel mogelijk met een plan van aanpak, zei zorgminister Hugo de Jonge zaterdagmiddag. Uiterlijk maandag moet duidelijk zijn wat de kortst mogelijke termijn is waarop de vaccinatie van deze groep van circa 30.000 mensen kan beginnen.

Omdat de druk op het zorgpersoneel te groot is, is besloten ook verpleegkundigen toe te voegen aan de groep die als eerst het vaccin moet krijgen. ,,Het geldt voor het personeel in de acute zorg”, verheldert Van Goor. ,,Hierbij moet je denken aan verpleegkundigen op de Spoed Eisende Hulp (SEH), de Intensive Care (IC) en de Cohortafdeling.”

,,We wachten nog op meer informatie over de hoeveelheid vaccins en de datum waarop we dit krijgen”, aldus Van Goor, die niet denkt dat zijn personeel maandag al gevaccineerd kunnen worden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie