Nieuw kantoor voor Twynstra Gudde in De Nieuwe Stad

2 mei 2018 om 09:56 Nieuws

AMERSFOORT Met de onthulling van het bouwbord werd dinsdag door Schipper Bosch en Twynstra Gudde het officiële startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Twynstra Gudde in De Nieuwe Stad. Bovenop het gebouw waar poppodium FLUOR en online supermarkt Picnic zijn gevestigd, verrijst een nieuw 'platform'. Het nieuwe en duurzame gebouw voorziet niet alleen in de huisvestiging van adviesbureau Twynstra Gudde, maar voegt ook een nieuwe functie toe aan De Nieuwe Stad: flexruimte voor iedereen.

 

Aan de vernieuwde Oliemolenhof wordt Hal 6, een loods van de voormalige Prodentfabriek, door bouwbedrijf Van Bekkum verhoogd met twee verdiepingen. Naast werkplekken en -ruimtes specifiek voor Twynstra Gudde- komen er diverse flexplekken en ruimtes die los te huur zijn voor andere ondernemers. De nieuwe plek moet gaan dienen als platform: een plek waar samenwerking, kennisdeling en overleg tussen verschillende partijen tot stand komt. Twynstra Gudde heeft mede het werkconcept vormgegeven en neemt in 2019 intrek in De Nieuwe Stad.

Niet alleen de functie van het gebouw, maar ook de architectuur is uniek. De verdiepingen komen op palen en zweven als het ware boven De Nieuwe Stad. In het gebouw wordt oud en nieuw geïntegreerd: een poppodium, online supermarkt en biowarmteketel gaan samen met kantoor, flexwerken en ideeën maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie