Franklin Lindsey (oud pitcher )
met Quick jeugdtalent
Olivier de Boer die de eerste bal mocht vangen.
Franklin Lindsey (oud pitcher ) met Quick jeugdtalent Olivier de Boer die de eerste bal mocht vangen. Foto Rinus van Denderen

Geen onverdienstelijke start Quick honkbalheren

29 april 2018 om 20:56 Sport/sport

AMERSFOORT In het eerste drieluik van honkbal hoofdklasser BSC Quick, dit seizoen actief onder de naam Cityside Apartments Quick honkbal Heren1, liet de ploeg van hoofdcoach Marco Wels zeker geen slechte indruk achter, ondanks tweemaal verlies en eenmaal winst tegen streekgenoot HCAW uit Bussum. 

Afgelopen donderdag in het eerste officiële thuisoptreden op het hoogste honkbalniveau, verloor Quick maar ternauwernood met 4-7. Maar die valse start werd op zaterdag ruimschoots gecompenseerd door de 3-8 overwinning bij HCAW in Bussum. Reden genoeg om uit te kijken naar het derde treffen dat op zondag plaatsvond op het eigen sportpark Dorrestein. 

OPENINGSDAY Alhoewel het derde treffen tegen HCAW op zondag voor Quick de hoofdmoot vormde van de 'officiële' start van het honkbalseizoen, stond die dag ook in het teken van terugkeer in de hoofdklasse (na 22 jaar afwezigheid). Tal van oud-bestuursleden, oud spelers en overige genodigden gaven gehoor aan de uitnodiging van het zittende bestuur om dit heuglijke feit gezamenlijk te vieren onder het genot van een hapje en een drankje en aansluitend het optreden van het vlaggenschip.

Voor aanvang van de wedstrijd kreeg onder andere oud Quick speler en oud International Bas de Jong door de voorzitter van het bestuur van de KNSB een speld uitgereikt voor zijn verdiensten binnen de honkbalbond (ruim 572 caps). Van de aanwezige oud-spelers van Quick viel aan Franklin Lindsey de eer te beurt om als gewezen pitcher de eerste bal te werpen die vervolgens verdween in de handschoen van BSC Quick aspirant lid Olivier de Boer. Onder toeziend oog van honderden supporters maakte de thuisploeg zich vervolgens op voor het derde treffen tegen de gasten uit Bussum. 

GELIJKWAARDIG Met pitcher Jos de Jong op de heuvel begon de thuisploeg bescheiden aan de wedstrijd gezien de 0-0 tussenstand na de eerste inning. Alhoewel HCAW in een tweede snelle inning op een 0-1 voorsprong kwam, bleef Quick op het vinkentouw en slaagde er in de derde inning in om op gelijke hoogte te komen (1-1). Ook de twee daarop volgende innings toonde de thuisploeg gelijkwaardig te zijn aan de formatie uit Bussum die inmiddels al vele jaren actief is op het hoogste niveau. 

KRACHTSVERSCHIL Maar in de zesde inning kwam HCAW naar het leek op toeren en slaagde er in om na een prima slagbeurt uit te lopen naar een 1-4 voorsprong, waarna de tot op dat moment zeker niet verkeerd pitchende de Jong het veld moest ruimen voor Luis Figuera, die recentelijk vanuit Venezuela werd toegevoegd aan de Wels formatie. Maar die pitcherwissel bleek niet het gewenste effect te hebben. Een valse start voor de Venezolaan die toeliet dat HCAW in die zesde inning kon uitbreiden naar 1-7. 

In drie matige laatste innings wist Quick die schade niet meer te repareren ook al slaagde de thuisploeg er in om in de slotfase de achterstand nog enigszins te verfijnen tot een eindstand van 3-7. Ook de inbreng van derde pitcher Colin van Laar en Quick talent Kai Berkel konden aan die uitslag niets meer veranderen. Ondanks een mindere zesde inning en een voortreffelijk optreden van HCAW werper Chris Pfau, was het krachtsverschil minimaal en kan Quick terugblikken op een zeker niet onverdienstelijke start in de honkbal hoofdklasse. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie