Ortholuna orthodontie breidt uit naar winkelcentrum Vathorst: 'Een kwart van onze patiënten komt hier vandaan.'
Ortholuna orthodontie breidt uit naar winkelcentrum Vathorst: 'Een kwart van onze patiënten komt hier vandaan.' Blanksma & Blanksma
Advertorial

Ortholuna orthodontie komt naar Vathorst

30 december 2020 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT Wie de afgelopen weken door winkelcentrum Vathorst is gelopen, is het vast al opgevallen: afgeplakte ramen naast het pand waar voorheen de Rabobank zat. Binnen wordt hard gewerkt aan een nieuwe vestiging van Ortholuna orthodontie.

Ortholuna begint twintig jaar geleden met een vestiging in Nieuwland aan de Maanlander 16. Na het openen van satellietvestigingen in Leusden en Bunschoten is Vathorst een logische volgende stap. Eigenaar Hildebrand Stoker vertelt: ,,Een kwart van onze patiënten komt uit Vathorst, op deze manier willen we nog beter bereikbaar zijn.” De nieuwe praktijk is gevestigd aan Wouda 17, een schot in de roos met het Vathorst College om de hoek. ,,We zochten een locatie centraal in de wijk en dan kom je al gauw bij het winkelcentrum uit. We krijgen daar vijf stoelen en een aparte behandelkamer. Ook kunnen mensen naast de reguliere openingstijden op maandag tot en met vrijdag terecht voor controle op maandag- en woensdagavond.”

Het maakt niet uit op welke leeftijd je een beugel neemt, je kunt je tanden altijd rechtzetten

De nieuwe vestiging opent in januari de deuren en de eerste afspraken staan al gepland. De praktijk daar verandert niets aan de aanwezigheid van Ortholuna op Calveen. Ook de goed opgeleide en ervaren ortho-assistenten en tandartsen voor orthodontie blijven, zoals je gewend bent van de praktijk. Zelfs de poetshoek, momenteel tijdelijk gesloten wegens corona-maatregelen, verhuist mee. ,,Iedereen heeft bij ons zijn eigen tandenborstelkoker met het opzetstuk. Bij de receptie kun je dan een onderstuk halen. Zo kan iedereen normaal gezien voor controle nog z’n tanden poetsen in de poetshoek.”

De grootste groep patiënten bij Ortholuna is tussen de tien en dertien jaar oud. Een kwart van de mensen die zich aanmeldt, is ouder dan achttien jaar. ,,We behandelen momenteel zelfs een vrouw van 73 jaar oud,” zegt Stoker, ,,Een behandeling duurt over het algemeen ook maar anderhalf jaar. Dat is voor volwassenen nog wel te overzien. Het maakt niet uit op welke leeftijd je een beugel neemt, je kunt je tanden altijd rechtzetten.”

Op het gebied van beugels is tegenwoordig voor ieder wat wils te krijgen. Voor jonge kinderen zijn er allerlei kleurtjes om de slotjes mee op te vrolijken, voor pubers heeft de orthodontist een iets minder opvallende beugel. Volwassenen gaan vaak voor een compleet onzichtbare beugel. Ortholuna gaat ook verder dan alleen het plaatsen van een beugel. Zo bieden ze logopedie aan, werken ze samen met het Nederlands Slaapinstituut om mensen die snurken te helpen en rijden ze met hun Ortholuna Sports-busje door Amersfoort langs hockeyvelden om spelers te voorzien van bitjes op maat.

Transparantie staat ten alle tijden hoog in het vaandel. Stoker: ,,We vinden het belangrijk dat mensen weten waar ze aan toe zijn. Zo hebben we aan het begin van de behandeling een uitgebreid behandelgesprek en geven we een kostenbegroting. Elke zesde maand van de behandeling nemen we door wat we het afgelopen half jaar hebben gedaan en wat we de komende maanden gaan doen. Dan maken we ook altijd mond- en portretfoto’s om met kinderen en ouders te bespreken. Voor corona zei ik altijd: ‘Hoe meer mensen erbij zijn, hoe beter.’ Nu kan dat helaas tijdelijk maar een ouder zijn, maar het idee blijft: hoe meer mensen het horen, hoe beter.”

Een afspraak maken via: www.ortholuna.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie