Jonge Democraten Utrecht halen 2700 euro op voor goed doel.

24 december 2020 om 14:18 Sport Deel je nieuws

De Jonge Democraten Utrecht hebben tijdens hun jaarlijkse Kerstbenefiet op zaterdag 19 december 2700 euro opgehaald. Het benefiet wordt door de JDU elk jaar in december georganiseerd met als uitgangspunt geld op te halen voor een goed doel. Dit jaar wordt het bedrag van 2700 euro gedoneerd aan Taal Doet Meer. Zij zorgen ervoor dat anderstaligen een kans krijgen om mee te draaien in de Utrechtse samenleving.

“De achterliggende gedachte van het Kerstbenefiet is om iets terug te doen voor jongeren in Utrecht die minder kansen hebben”, vertelt Nyna Visser, voorzitter van de Jonge Democraten Utrecht. Dit jaar hebben de politieke jongeren gekozen voor Taal Doet Meer, een organisatie die anderstaligen de kans geeft om mee te kunnen draaien in de Utrechtse samenleving. “We stimuleren Utrechters om te leren en maken de onderlinge ontmoeting mogelijk. Taal verbindt mensen en wij verbinden mensen met taal”, aldus Taal Doet Meer.

Tijdens het Kerstbenefiet, dat zaterdag 19 december gehouden werd, stond het veilen van zowel tastbare als niet-tastbare items centraal. Populaire veilingstukken waren, onder andere, een rondleiding door Leiden, een workshop cocktails maken en een rondleiding met D66-politicus Paul van Meenen. In totaal heeft het benefiet dit jaar 2700 euro opgebracht. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie