Anna Maria en Pino Damico trakteren deze feestdagen op een traditionele Italiaanse Pandoro en een flesje wijn.
Anna Maria en Pino Damico trakteren deze feestdagen op een traditionele Italiaanse Pandoro en een flesje wijn. Charella Hulsbosch
Advertorial

‘Italiaans eten met liefde bereid’

23 december 2020 om 17:00 Zakelijk

AMERSFOORT Nog geen keuze gemaakt over wat er op tafel staat met kerst? Na een zomer zonder vakantie brengt een Italiaans kerstdiner deze december niet alleen een gevulde maag, maar ook een stukje vakantiegevoel aan de kersttafel. En laat La Piazza di Roma dit jaar nou net alle feestdagen geopend zijn.

Kerst in Italië draait om heerlijk eten en samenzijn met familie, er verschijnen vaak meerdere gangen uitbundige vlees- en visgerechten op tafel. Anna Maria Damico is een echte Italiaanse die wel houdt van een praatje, lekker eten en gezelligheid. Inmiddels is ze ook een bekend gezicht in Amersfoort. Samen met haar man Pino en zoon Ivan staat zij aan het roer van La Piazza di Roma aan het Euterpeplein 3. Zij kiezen er deze feestdagen voor om open te blijven voor wie geen zin heeft om te koken. Je kunt je die dagen tegoed doen aan de rijke Italiaanse keuken, die wel degelijk meer inhoudt dan alleen pasta en pizza. Vlees en vis zijn ook veelvuldig op de kaart van La Piazza di Roma terug te vinden. En wat dacht je van de lekkere toetjes. 

Je kunt natuurlijk bij ons een voor-, hoofd en nagerecht bestellen, of a la carte van het menu

VERS KERSTDINER Menig Amersfoorter komt terug voor de huisgemaakte tiramisu of ‘Torta del Nonna’, oftewel oma’s taart, naar recept van de moeder van Anna. Of je nu op zoek bent naar een groot diner of een wat kleinere maaltijd, alles is mogelijk en de familie denkt graag mee. Anna: ,,Je kunt natuurlijk bij ons een voor-, hoofd en nagerecht bestellen, of a la carte van het menu. Je mag altijd bellen als je even niet weet wat je moet eten. Dan kunnen wij je adviseren.” Vooraf reserveren voor de feestdagen hoeft trouwens niet: zoals iedere andere dag kun je met kerst en oud en nieuw eten bestellen en wordt het dezelfde avond nog bezorgd. Je bent dan in ieder geval verzekerd van een vers kerstdiner, want iedere dag wordt alles vers afgeleverd en bereid in het restaurant. 

KOKEN MET LIEFDE Anna: ,,Pizzadeeg, tomatensaus en brood maken we allemaal zelf. Dat begint al vroeg. Om negen uur maken we hier verse bollen die we later beleggen en bezorgen tijdens de lunch. De groenten die we gebruiken, worden elke dag vers ingekocht. Wij koken met liefde.” La Piazza di Roma is al vijftien jaar een echt familiebedrijf waar de Italiaanse taal uit de keuken klinkt. Zoon Ivan vertelt: ,,Ik werk met mijn ouders en beide koks zijn neefjes van mij. De pizzabakker werkt al dertig jaar met onze familie, kortom: we weten met wie we werken. Het is een familiebedrijf en kwaliteit is het allerbelangrijkst.” De klanten betekenen alles voor de familie. Anna: ,,Met een nieuwe klant ben je jaren bezig, maar je kunt in één seconde een klant verliezen. Daarom koesteren we iedereen die bij ons besteld.” 

Bij La Piazza di Roma kun je tot 15.00 uur terecht voor de lunch en daarna voor het diner. Ze bezorgen in Amersfoort, Hoogland en Leusden. Gratis bezorging vanaf twee gerechten en alsof dat nog niet genoeg is geeft de familie ook een extra cadeautje weg tijdens de feestdagen. ,,Bij een bestelling van minimaal 35 euro ontvang je tussen kerst en oud en nieuw een heerlijke traditionele Italiaanse cake, de Pandoro, en een fles wijn van het huis. La Piazza di Roma wenst u een gezond en voorspoedig 2021 en we hopen jullie snel weer in ons restaurant te mogen ontvangen.”

Meer informatie is te vinden op www.lapiazzadiroma.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie