Archieffoto ter illustratie
Archieffoto ter illustratie Politie

Agenten pakken drugsdealers op in Amersfoort en treffen vuurwapen aan

23 december 2020 om 09:50 Misdaad

AMERSFOORT De politie heeft dinsdag 8 december twee inwoners gearresteerd voor het vermoedelijk dealen van harddrugs. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek naar hun criminele activiteiten. Ook werd een vuurwapen in beslag genomen.

Agenten zagen die dag rond 17.30 uur dat er een drugstransactie plaatsvond. De auto van de verdachte werd gevolgd in de richting van de wijk Vathorst. Op de Laakboulevard kreeg de 21-jarige bestuurder een stopteken en volgde een controle van de man en zijn auto. Tijdens het onderzoek in de auto werd het vermoeden van dealen bevestigd. De agenten troffen onder andere meerdere telefoons aan. De bestuurder werd gearresteerd en ingesloten op het politiebureau.

DOORZOEKING Aansluitend werd een onderzoek ingesteld in de woning van de verdachte. Bij deze doorzoeking trof de politie contant geld, een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen, verpakkingsmateriaal en een weegschaaltje aan. De aangetroffen hoeveelheid drugs betreft vermoedelijk cocaïne en heroïne. Ook stuitten de agenten op een vuurwapen en bijbehorende munitie. Het geld, de drugs, het vuurwapen met munitie, en de auto werden in beslag genomen. In de woning bleek zich een tweede verdachte op te houden. Ook deze man, een 23-jarige Amersfoorter, werd gearresteerd en ingesloten.

,,Drugs zoals cocaïne, crystal meth, hasj en hennep, en de handel erin zijn een probleem in Nederland en dus ook in Midden-Nederland”, aldus de politie. ,,Het brengt allerlei ondermijnende criminaliteit met zich mee. Denk aan geweld, bedreigingen, witwassen en een onderwereld die misbruik maakt van legale organisaties, bedrijven en voorzieningen.” 

De politie roept inwoners die signalen van drugshandel zien daarom op om dit te melden bij de gemeente, de wijkagent (via politie.nl) of bij Meld Misdaad Anoniem. Hierbij kan op de volgende signalen gelet worden: jongeren die ergens rondhangen en snel wat uitwisselen met voorbijgangers, een auto waar mensen steeds iets ‘afhalen’ en veel aanloop bij een (dichtgeplakte) woning. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie