Mystery Shopper Pieter Stastokerf: Chaos bij Jumbo

22 december 2020 om 15:48 Lokaal Deel je nieuws

Deze Kerst alleen noodzakelijke boodschappen. Dat is het motto. Bij de Jumbo heerst al enige tijd chaos. Klanten die om een mandje vragen, worden afgesnauwd. Sommige winkelmedewerkers trekken gezichten naar elkaar als bepaalde klanten binnenkomen. Deze wassen niet altijd hun handen of mogen geen kapje dragen en hebben daar een medische verklaring voor. Deze mensen mochten in uitzonderingen geplaatst worden.

De onvriendelijkheid van Jumbo kassa medewerkers is de laatste tijd toegenomen.De Kerstboodschappen worden niet gescheiden door de ‘schuif’. Veelal dezelfde inkopen worden door opeenvolgende klanten daardoor of extra ingepakt in de eigen tas, of men laat het liggen, denkende dit al in de tas te hebben gestopt.

Het is een zware kluif voor het personeel om elke dag met een mondkapje op te lopen. En dat is zeer begrijpelijk! Maar rare gebaren maken naar elkaar achter de rug van klanten is daarmee niet goed te praten.

De Jumbo Pieter Stastokerf heeft eigenlijk geen entree. Je stapt meteen de winkel binnen, waar zich alles moet afspelen, voordat je door het hekje de producten bereikt. Mandje pakken, schoonmaken, controle en dit terwijl er mensen uit de winkel komen en de mensen met karretjes langs de ‘mandjes wachters’ heen sjesen. Het opgepropte gevoel en de tijdsdruk geven in combinatie met vooringenomen kassa medewerkers niet bepaald ‘sjeu’ aan het geheel.

Zo anders is het bij de Lidl! Een beveiligingsmedewerker of winkelmedewerker staan voor de winkel en je komt eerst een entree binnen, voordat je de winkel instapt. De kassa medewerkers zijn afstandelijker en daardoor juist neutraler in hun werk. Hoewel de inpakplek bij de kassa kleiner is, hebben mensen meer geduld met elkaar, juist door dit feit. Boodschappen komen juist door de kleine inpakplek niet door elkaar.

Bij de Koopman staan de mandjes en schoonmaakmiddelen net als bij de Lidl buiten. Hierdoor stap je ook meteen de winkel in en kunt beginnen met producten van jouw gading. De winkelmedewerkster maakt na elke klant de toonbank schoon. Veel losse producten staan alvast klaar in zakjes. Doordat men er ook boter, kaas en eieren kan kopen, is een extra trip voor deze producten naar een andere winkel in elk geval niet nodig!

En nog even terugkomend op Jumbo en Lidl: Neutraal, ruim, alle handelingen buiten, een entree en mooie producten. Waar Jumbo ( wat super groot betekent) eigenlijk een te KLEINE ruimte is, daarin is Lidl juist GROOT!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie