Rode badjassen

25 april 2018 om 11:04 Lokaal/Column

Het sportcomplex Amerena is vrijdag officieel geopend. Tientallen foto- en filmploegen hadden zich aangemeld om dit spektakel vast te leggen. Helaas geen sportwethouder Hans Buijtelaar (VVD) in gele zwembroek want ze hadden 'm niet in maat XXL. Heeft eerder die dag nog wel in een Speedo een duik genomen maar vergat toen weer zijn handdoek. Heb dit overigens uit zéér onbetrouwbare bron vernomen. Geen voorzitter van de Amersfoortse Sportfederatie Juliette Van Balen in roze bikini met een driedubbele salto gevolgd door een schroef van de tien meter plank want de sluiting van haar bovenstukje knapte bij het omkleden. Wel traden er twee sportieve heren in rode badjas op in een bloedstollende zoektocht naar de hoofdletter A van Amerena. Had een geweldige filmscène kunnen zijn. 'Two men in red bathrobes', een film van thrillerregisseur Brian de Palma met in de hoofdrollen Bolsius en Buijtelaar (B&B). Uiteindelijk bleef de nieuwsgierige kijker teleurgesteld met een kater achter want de badjassen bleven aan, een jong zwemtalent dook van de duikplank om de letter van de bodem van het zwembassin te vissen.

Minister Bruno Bruins en paralympisch sporter Thijs van Hofweegen drukken samen de opgedoken letter in het daarvoor bestemde paneel en de receptieborrel kan beginnen. Bij het noemen van het woord Amerena kregen diverse genodigden heel andere associaties maar die zal ik jullie besparen. De presentatie was weer in goede handen van televisiepresentator Jeroen Stomphorst, strak in het pak en licht nerveus. Versprak zich bijna maar kon die voetbalclub uit 020 nog net inslikken zodat het nauwelijks opviel. Wat liepen er die vrijdagmiddag veel raadsleden rond in dit prachtige sportparadijs. Vooral de zo te zien wat zwaarder geworden VVD fractievoorzitter Kees Kraanen was niet weg te slaan bij die andere fractievoorzitter een slanke Astrid Janssen van Groen Links. Kon mij niet aan de indruk onttrekken dat er sprake was van coalitieonderhandelingen maar het kan ook zijn dat ze een zwemafspaak aan te maken waren om samen wat baantjes te gaan trekken. Kees had namelijk zijn zwembandjes al om. Een gezamenlijke (elektrische) fietstocht met beide partners had ook een mogelijkheid geweest.

De strakke lijven van de zwemmers/zwemsters deden mij terugverlangen naar de tijd dat uw stukkiesschrijver zijn allereerste baantje als badmeester in het binnenkort gesloopte Sportfondsenblad kreeg. Van het sixpack of wasbordje, de gespierde armen en brede schouders is weinig meer over alleen die ene grote dikke buikspier is nog goed zichtbaar. Draag zo nu en dan een t-shirt met de tekst 'Body Of A God' met daaronder in kleine letters Boeddha.

We mochten als cameraploeg overal filmen waardoor we regelmatig de weg kwijt waren. Wel drie of vier keer in de dezelfde ontvangstruimte uitgekomen waar we dan uit pure frustratie maar wat te drinken namen want uw stukkiesschrijver was door al dat gesjouw heel wat vocht verloren!

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie