Pinpasdieven actief in parkeergarage Meander

19 april 2018 om 08:25 lokaal

AMERSFOORT Een bezoekje aan het ziekenhuis werd voor een 70-jarige vrouw nog vervelender als in de parkeergarage haar pinpas wordt gestolen. Dat meldde de politie in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht woensdagavond.

De vrouw betaalde haar parkeerkosten, in de hal van het Meander Medisch Centrum. Maar zij had niet door dat een man ondertussen haar pincode afkeek. De man volgde haar naar de garage en werd daar vergezeld door nog twee daders. In de parkeergarage werd de pinpas van de vrouw gestolen. Toen ze thuis kwam, heeft de bank gebeld om de pas te blokkeren. Maar in de tussentijd hebben de daders al meer dan drieduizend euro van haar rekening opgenomen. 
 

SIGNALEMENTEN De politie is uiteraard op zoek naar de drie daders van deze laffe daad. Verdachte 1 keek de pincode af en pinde later bij de ABN AMRO. Hij is een blanke man van 30 tot 40 jaar met een slank postuur. Hij is opvallend lang, ongeveer 2,00 meter.
Hij heeft kort donkerblond haar, aan de zijkant opgeschoren en aan de voorkant een klein plukje haar. Hij droeg een zwarte jas met capuchon, zwarte broek, zwarte sportschoenen met witte zool en een zwarte schoudertas.
Verdachte twee verschijnt bij de draaideur en is ook een blanke man. Hij is 20 tot 30 jaar oud met een normaal postuur en 1,70 tot 1,80 meter lang, beduidend kleiner dan verdachte 1. Hij heeft donker haar, opgeschoren aan de zijkant en droeg een zwarte bril, zwarte jas, grijze trui met een witte blouse. Tevens een grijze sjaal, zwarte schoenen met witte zool en een zwarte rugtas.
Verdachte 3 is een blanke man van ongeveer 20 tot 30 jaar met een normaal postuur. Hij is 1.65 tot 1.70 meter lang, kleinste van de drie. Hij heeft kort donker haar en droeg een zwarte jas met capuchon, een zwarte trui met 'ER'-print en witte band onderaan, een zwarte broek, zwarte sportschoenen met witte zool en een zwarte rugtas met lichte accenten.

Tips zijn welkom via tel. 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem; tel. 0800-7000. 
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Video: Bureau Hengeveld/RTV Utrecht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie