Sanne Bolhuis (tweede van rechts) na afloop van een oefenpartij tegen de Pirates
Sanne Bolhuis (tweede van rechts) na afloop van een oefenpartij tegen de Pirates Huub van Aerssen

Softbaldames BSC Quick aan vooravond nieuw avontuur

18 april 2018 om 15:43 Sport/sport

AMERSFOORT Voor de softbaldames van BSC Quick, die komend seizoen uitkomen onder de naam 'Herder Autoschade Quick Softbal Dames 1', gaat komend weekend (zaterdag 21 april) de competitie 2018 van start. Voor het team van hoofdcoach Sanne Bolhuis dat afgelopen seizoen promoveerde naar de naast hogere Silver League, betekent dat een nieuw avontuur en toch ook een ultieme uitdaging. 

De Amersfoortse softbalformatie onderging dan ook de afgelopen maanden een ware metamorfose, waarin een achttal nieuwe 'meiden' aan de selectie werden toegevoegd. Sanne Bolhuis die ook dit seizoen als hoofdcoach verantwoordelijk is voor de verrichtingen van haar team zegt daaromtrent het volgende: ,,We hebben een goede mix bestaande uit de gevestigde orde en een aantal waardevolle aanvullingen van buitenaf. Ik denk dat we in zijn algemeenheid met deze selectie in de breedte sterker zijn geworden. Dat is ook zeker een vereiste om in deze Silver League mee te kunnen draaien". 

DOELSTELLING Voor wat betreft de doelstelling voor het naderende seizoen is Bolhuis ook duidelijk: ,,We moeten in staat zijn om in de middenmoot mee te kunnen gaan draaien. Een positie in het 'linker rijtje'  moet tot de mogelijkheden behoren (zesde  plaats!). Daar gaan we voor.Daarnaast zal het een leerproces zijn, waarin ook 'mentaal sterker worden' een van de belangrijkste factoren zal zijn". Een stevige, maar op basis van argumentatie toch zeker geen verkeerde uitspraak van de gedreven en sympathieke Bolhuis, die als assistent Ricardo Bryson aan haar zijde weet. Een coach met kennis, tactische en technische vaardigheden en een belangrijke schakel in dit talentvolle en jonge dames sotfbalteam. 

SELECTIE Puck van der Kolk, Petya Sokolova, Mirjam Boode, Kayleigh Adelina, Michelle Schuur, Franka van Dijk, Natalie van der Wijst, Lieke Süskind (nieuw), Lisa Groen (nieuw), Angelica Bomba (nieuw), Nicky Uytendaal (nieuw), Finette Stokman (nieuw), Isabelle van Heydoorn (nieuw), Nina de Permentier (België/nieuw) en Vasilka Georgieva (Bulgarije/nieuw). Technische staf: Sanne Bolhuis (hoofdcoach) en Ricardo Bryson (assistent coach). 

TEAMS IN COMPETITIE Naast Quick vormen de volgende teams voor het seizoen 2018 de Silver League: Birds (Zoetermeer), Amsterdam Pirates, Onze Gezellen (Haarlem), Centrals (de Bilt), UVV (Utrecht), Hoofddorp Pioniers, Neptunes (Rotterdam), Euro Stars (Capelle a/d IJssel) en Twins uit Oosterhout. 

Herder Autoschade Quick Softbaldames 1 start op zaterdag 21 april aanstaande in de uitwedstrijd tegen Birds uit en in Zoetermeer.

SOFTBALHEREN Voor de heren softbalformatie van BSC Quick is de competitie al begonnen en zijn de eerste punten al een feit. Hoofdcoach Ricardo Bryson: ,,Ondanks het verlies van de pitcher, beschikken we over een homogeen team, dat in staat moet worden geacht mee te doen voor de prijzen. Ook Europees gaan we dit seizoen aan de bak. Een vol programma waarin  naast prestatie, plezier in het spelletje een belangrijke factor is. Er heerst een goed sfeer in het team en het is zaak om dat ook zo te houden. Alle vertrouwen in een goede afloop van het seizoen".  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie