Mariette Vergeer wees enkele verenigingen af om bij MIA te kunnen blijven. ,,MIA is en blijft mijn club en ik loop er al sinds ik vier jaar ben.
Mariette Vergeer wees enkele verenigingen af om bij MIA te kunnen blijven. ,,MIA is en blijft mijn club en ik loop er al sinds ik vier jaar ben." Foto Rinus van Denderen

Mariëtte Vergeer is bij MIA kind van de club

18 april 2018 om 13:52 Sport/sport

AMERSFOORT Al 21 jaar is Mariëtte Vergeer wekelijks te vinden bij korfbalclub MIA. De Amersfoortse in aanvoerster van het eerste team en de club zit in haar hart. Dat is ook de reden waarom ze andere verenigingen afwees, toen deze bij haar aanklopten.

Jeroen van der Veer

Een kind van de club. Zo mag de inmiddels 25-jarige Mariëtte Vergeer wel genoemd worden. Omdat haar broertjes op korfbal zaten, sloot ook Mariëtte zich als vierjarige aan bij MIA. De liefde voor de sport groeide met de training en inmiddels is de Amersfoortse er niet meer weg te denken.

Als de vraag komt wat Vergeer allemaal voor de club heeft gedaan, volgt er een hele waslijst. Van lid van de technische- en jeugdcommissie tot aan trainster. Allemaal met evenveel liefde voor de club én voor de sport. ,,Maar", bekent de sinds kort in Hoevelaken woonachtige Vergeer. ,,De tijden zijn wel veranderd. Korfbal heeft jarenlang op nummer één gestaan. Het was ondenkbaar dat ik op dinsdag of donderdag afwezig was op een training. Nu ben ik op een leeftijd dat andere dingen belangrijker zijn."

Dat is ook de reden waarom de goedlachse dame geen training meer geeft. Vergeer is werkzaam als fysiotherapeut in Almere en daar gaat veel tijd inzitten. Toch hoeft niemand binnen de vereniging bang te zijn dat Vergeer zich niet voor 100% zou geven voor haar 'clubje'.

KAMPIOENSCHAP Sinds dit seizoen draagt Vergeer onder trainer Wouter van Brenk weer de aanvoerdersband. Het zaalseizoen is inmiddels voorbij en dat is misschien maar goed ook. ,,De kampioen heeft tegen ons de titel gepakt", zegt ze wat beschaamd. ,,Dat is dus echt niet tof. Wij hebben best een goed jaar in de zaal gedraaid, maar zij bleken sterker. Helaas gaf de tweede plaats geen recht op de play-offs en dus stonden wij met lege handen."

Op het veld draait het nu om niet degraderen en vervolgens moet gefocust worden op een nieuw veld- en zaalseizoen. Daarin hoopt Vergeer eindelijk een prijs te gaan pakken. ,,Dat zou de ultieme beloning zijn. In de periode dat ik een zware blessure had, werden we kampioen in de zaal en het jaar daarna op het veld, maar het voelde niet of ik daar een aandeel in had."

BLESSURE Vergeer noemde het al. Die loodzware blessure. Waar ze normaal voor haar werk mensen behandelt met een blessure, zat ze vanaf januari 2015 zelf in de lappenmand. Haar kruisband, binnenband en binnenmeniscus bleken gescheurd. Pas in maart 2016 maakte ze vervolgens weer haar eerste minuten, maar nog altijd voelt het ongewoon. ,,Sindsdien heb ik er nog geen training of wedstrijd niet aan gedacht. Het blijft toch in je hoofd spoken."

Dat werd ook onbewust gevoed door haar teamgenoten. Drie spelers kregen daarna ook een soortgelijke blessure. ,,Dan denk je er toch weer aan terug, hoor. Het was een verschrikkelijke periode, waarin ik niet kon korfballen. Gelukkig ben ik alweer een tijdje volledig fit en dat hoop ik te blijven."

VERLEIDING Toen ze weer volledig hersteld was, kwam Vergeer vrij snel terug op haar niveau en dit viel ook op bij andere korfbalverenigingen. Ondanks dat de Amersfoortse klein van stuk is, is de aanvoerster een gewilde speelster. De 25-jarige ontving diverse telefoontjes en dit bracht de korfbalster toch even aan het twijfelen.

,,Je bent dan gevleid", aldus Vergeer, die enkele clubs afwees. ,,Maar toen een hoofdklasser belde, begon ik wel te twijfelen. Ik heb toen tegen hen gezegd dat praten nooit kwaad kon en we hadden een afspraak gemaakt."

Toch kwam het nooit tot face-to-face contact tussen Vergeer en de hoofdklasser. ,,Drie dagen voor het gesprek heb ik toch maar afgebeld. Het zou tijdverspilling zijn voor beiden. MIA is en blijft mijn club en ik loop er al sinds ik vier jaar ben. Daarnaast ben ik nu 25 jaar. Als ik de stap had willen maken, had ik dat moeten doen toen ik een jaar of 21 was."

TOEKOMST Een andere reden is het mogelijk beëindigen van haar korfbal carrière. Heel voorzichtig spookt dat in haar achterhoofd, moet ze bekennen. ,,Ik kan niet ontkennen dat ik hier over nadenk. Zoals gezegd ben ik drukker met mijn werk, wil ik met mijn vriend samen gaan wonen en krijgen andere zaken steeds meer prioriteit. Het zou super zijn als wij volgend zaalseizoen kampioen kunnen worden. Mogelijk kan ik dan met een titel afsluiten."

Dat is echter iets voor de toekomst. Vergeer wil eerst met MIA handhaven op het veld en daarna in de zaal vlammen. Daarnaast ligt er nog een andere belangrijke taak op haar te wachten. De vereniging heeft een talentvolle A-lichting, die ingepast moet worden. ,,Die talenten gaan het eerste team zeker halen", aldus de Amersfoortse. ,,Daarnaast willen wij ons versterken met sowieso één heer. We hebben er eentje op het oog en hopelijk lukt het om hem toe te voegen aan de selectie. Met hem erbij is de kans op een titel groter."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie