(Archieffoto ter illustratie).
(Archieffoto ter illustratie). Ted Walker

Korte scootercontroles tegen steeds slimmere jeugd

18 april 2018 om 07:07 lokaal

NIEUWLAND In de Amersfoortse wijk Nieuwland is zaterdag gestart met een speciale politie-actie om jongeren te slim af te zijn. Bij een enorm korte scootercontrole werden diverse voertuigen gecontroleerd en bleek er toch het één en ander niet te kloppen.

Het gebeurt steeds vaker dat scooterrijders op social media kijken of er een rollerbank staat, voordat ze de weg op gaan. Deze politiecontroles staan er over het algemeen ongeveer een uur en kan door een simpele zoekfunctie op internet snel omzeild worden.

,,Door korte controles uit te voeren op verschillende locaties in Amersfoort hoopt de politie dat jeugdige scooterrijders worden afgeschrikt en de scooters begrenzen op de juiste snelheid", aldus de politie.

Dat de controles nodig zijn, werd duidelijk bij de actie in Nieuwland. Op De Gekroonde El werden er drie scooterrijders bekeurd voor een te hoge constructiesnelheid. Hierbij bleek de hoogst gemeten snelheid 59 kilometer per uur en de scooters met een blauw kentekenplaat ontvingen een WOK-status. ,,De scooters mogen dan niet meer op de weg rijden totdat ze zijn herkeurd bij een RDW keuringsstation zoals in Nieuwegein."

Een van de voertuigen had meer gebreken dan alleen een te hoge snelheid. Deze tweewieler is door de politie in beslag genomen en ging voor technisch onderzoek mee naar het bureau.

Op de Amedijk in Hooglanderveen en bij de Gemini in Calveen werden op zondag ook twee 'spoedcontroles' uitgevoerd. Hierbij werden in korte tijd tientallen scooters gecontroleerd op de constructiesnelheid. Hierbij kregen vier voertuigen een WOK-status en werd duidelijk dat één bestuurder zonder rijbewijs op de weg zat. ,,Dit gaan we nog vaker doen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee..."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie