Dames AVV Keistad vieren samen met de vele supporters het kampioenschap in de derde divisie Huub van Aerssen

Volleybaldames AVV Keistad kampioen

15 april 2018 om 11:13 Sport/sport

AMERSFOORT In de stadsderby tussen de volleybaldames van Forza Hoogland en AVV Keistad lagen dramatiek en vreugde heel dicht bij elkaar. Daar waar stadgenoot AVV Keistad na afloop van de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd de kampioenstrofee kreeg overhandigd, viel voor thuisploeg Forza Hoogland vroegtijdig het doek en degradeerde het team van trainer Marco Veenhuizen uit de derde divisie en zal komend seizoen een stapje lager moeten gaan acteren.

Dat het een interessant 'potje' zou gaan worden, stond eigenlijk al voor aanvang van de wedstrijd vast: De koploper tegen de in degradatienood verkerende Hooglandse formatie. De vraag vooraf was dan ook in hoeverre de zenuwen en het omgaan met de toch wel aanwezige druk een rol zouden gaan spelen in dit cruciale treffen. Voor de volgepakte tribunes in sporthal Nieuwland begonnen beide ploegen toch enigszins nerveus aan de eerste set en was het naarmate de set vorderde Keistad dat de touwtjes in handen nam. Alhoewel Forza het wel probeerde, bleek de formatie van trainer/coach Marjon Hackmann zowel aanvallend als verdedigend over meer kwaliteit te beschikken, met als resultaat een op alle fronten overtuigende 9-25 setwinst.

Alhoewel Keistad in set twee een sterke start kende en al snel op een 0-4 voorsprong kwam, wist een hard werkende thuisploeg zich terug te knokken in de set om halverwege zelfs op voorsprong te komen. Maar in het tweede deel herstelde Keistad zich, gaf wat gas bij en eindigde mede door té veel persoonlijke fouten aan Forza zijde de set met 18-25 setwinst. Met een tussenstand van 0-2 in sets en nog slechts één set verwijderd van het kampioenschap, kreeg Keistad in de derde set toch nog even te maken met een tegenstribbelende thuisploeg die op een 4-0 voorsprong kwam en de huid duur wenste te verkopen. Alhoewel de ploeg van trainer/coach Marco Veenhuizen tot halverwege nog aardig tegenstand kon blijven bieden, was het vervolgens over en uit en stoomde Keistad op naar een 17-25 setwinst. Dat betekende met nog een set voor de boeg het officiële kampioenschap voor de Hackmann formatie die dat samen met de vele supporters op uitbundige wijze luister bijzette. De vierde en laatste set kende slechts een pro forma karakter waarin de kersverse kampioen vrijuit speelde en ook die set winnend wist af te sluiten.

Een geëmotioneerde AVV Keistad trainster Marjon Hackmann, die jaren terug de dames van Hoogland onder haar hoede had, na afloop van de wedstrijd: ,,Na een voor mij persoonlijk toch wel moeilijk seizoen, is dit met name voor de 'meiden' een bekroning op het werk. De vreugde en vriendschap die deze ploeg uitstraalt heeft naast inzet en inhoud dit kampioenschap vorm gegeven. Dat geeft mij ook veel voldoening. Of en in hoeverre ik komend seizoen als trainer verbonden blijf aan dit team, daarover ga ik mij de komende weken in alle rust beraden. Eerst maar even genieten van de promotie naar de tweede divisie".

Voor Forza Hoogland trainer Marco Veenhuizen kwam kort na de wedstrijd het bericht dat zijn ploeg definitief was gedegradeerd (verzwaarde degradatieregeling waardoor niet twee, maar drie ploegen uit de derde divisie de klos waren). Ondanks die enigszins verwachte tegenslag een niet alleen maar teleurgestelde, maar ook in de toekomst blikkende Veenhuizen: ,,We speelden op sommige momenten zeker niet onverdienstelijk, maar vergaten in beslissende fasen het karwei af te maken. Mogelijk dat we de lat dit seizoen te hoog hebben gelegd. We zullen het met dit jonge en talentvolle team komend seizoen helaas een stapje lager moeten gaan doen (promotieklasse), met als zekere doelstelling terugkeer naar divisieniveau".

SWITCH HEREN KAMPIOEN Voorafgaand aan de kampioenswedstrijd van de dames, speelden de Switch heren in sporthal Nieuwland om het kampioenschap in de promotieklasse tegen de volleybalheren van Forza Hoogland. Met een 3-1 overwinning werd, met nog een wedstrijd voor de boeg, de formatie uit Hooglanderveen kampioen en promoveert daarmee naar de volleybal derde divisie. Naast het eerdere kampioenschap van de Switch dames nu ook de titel bij de heren. Beide kampioenen zullen komend weekend op gepaste wijze worden gehuldigd in de eigen sporthal De Dissel in Hooglanderveen.