(Archieffoto ter illustratie).
(Archieffoto ter illustratie). Richard van Hoek Fotografie

Gemeente is benieuwd naar wensen voor speelplekkenNieuwland

12 april 2018 om 12:08 lokaal

AMERSFOORT De gemeente vraagt kinderen en buurtbewoners om mee te denken over de inrichting van speelplekken in de wijken. Welke ideeën hebben kinderen in Nieuwland voor de speelplekken? En wat vinden ze van de ruimte in de buurt om te spelen? In april is Nieuwland aan de beurt.

Uitgangspunt is dat er speelplekken komen met meer variatie voor kinderen van alle leeftijden. Op sommige plekken worden de speeltoestellen niet vervangen. In overleg met de kinderen wil de gemeente deze plekken opnieuw inrichten, zodat kinderen op een andere manier kunnen spelen.

Tijdens wandelingen langs speelplekken kunnen kinderen hun ideeën laten horen. Zowel kinderen (groep 6, 7 en 8) als ouders of verzorgers zijn welkom om mee te lopen. De wandelingen zijn op dinsdag 17 en donderdag 19 april van 16.30 tot 18.00 uur. De routes en startpunten staan op www.amersfoort.nl/speelplek.

Op 17 en 19 april zijn er ook inloopbijeenkomsten: van 18.30 tot 20.30 uur in basisschool De Wonderboom, aan de Waterkers 1. Alle bewoners van Nieuwland zijn van harte welkom om hun ideeën over speelplekken met de gemeente te delen. Zij horen daar ook meer over het vervolgproces.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie