PvdA Amersfoort lanceert plan voor meer werk

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Ouderen in de zorg aan het werk houden, hulp aan ploeterende zelfstandigen en de industrie terug naar Amersfoort. Dat zijn enkele punten uit het plan van de PvdA Amersfoort om de werkgelegenheid in de stad te versterken. Lijsttrekker Louis de la Combé van de PvdA heeft het plan ‘Aan de slag met werk’ woensdag gepresenteerd in een interview met Golfbreker Radio.

Afgelopen jaar is het aantal werkzoekenden in de regio met 43 procent gestegen. ‘De komende vier jaar willen wij meer Amersfoorters weer aan het werk hebben. En de kennis en de ervaring van ouderen voor de stad willen we behouden’, zei De la Combé.

Het behoud van ervaring geldt bijvoorbeeld in de zorgsector. De la Combé: ‘Veel banen staan daar nu op de tocht, zoals in verpleeghuizen. Maar over een paar jaar gaat de vraag naar arbeid in de zorg weer groeien. Met behulp van mobiliteitscentra kunnen we nu de mensen van werk naar werk begeleiden. Daardoor houden we die kennis en ervaring voor de stad vast.’

Zzp-ers en kleine ondernemingen krijgen extra aandacht in het PvdA-plan. Lijsttrekker De la Combé: ‘Veel van hen hebben moeite het hoofd boven water te houden. Als het aan ons ligt kunnen deze groepen rekenen op hulp van oud-ondernemers en studenten.’ De PvdA vindt verder dat zelfstandigen meer hulp moeten krijgen bij schuldsanering. Ook wil de PvdA dat jongeren meer ‘werknemersvaardigheden’ leren, waardoor ze zich makkelijker kunnen redden op de arbeidsmarkt.

Om de lokale economie te versterken wil de PvdA de ‘maakindustrie’ terughalen naar Amersfoort. ‘Door stijgende loon- en transportkosten in China en andere zogenaamde lagelonenlanden zien we de laatste jaren weer productie en banen terugkomen naar Nederland’, zegt De la Combé.

De gemeente Amersfoort heeft zelf ook een taak. Bij het kiezen van bedrijven die voor de gemeente werken, moet de gemeente voorrang geven aan Amersfoortse bedrijven en bedrijven die werklozen uit de stad in dienst nemen. De la Combé roept de bedrijven ‘sociaal te investeren’ in de stad, bijvoorbeeld door meer stageplaatsen beschikbaar stellen en mensen van de sociale werkvoorziening aan werk helpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie