Bestemmingsplan voor woningen op terrein naast Meridiaantunnel

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

AMERSFOORT - Woningcorporatie Portaal en ontwikkelaar Vastbouw hebben plannen voor woningbouw op Keerkring 5, het terrein naast de Meridiaantunnel. Om woningbouw in dit gebied mogelijk te maken moet het huidige bestemmingsplan worden aangepast. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad een stedenbouwkundig plan voor dit gebied vast te stellen en akkoord te gaan met het opstarten van de procedure voor een nieuw bestemmingsplan.

Op het terrein aan de Keerkring willen Portaal en Vastbouw in twee fasen appartementen ontwikkelen. De eerste fase bestaat uit ongeveer tachtig huurwoningen en twintig koopwoningen. In de tweede fase gaat het om één hoog en twee lagere appartementengebouwen evenwijdig aan het spoor. In totaal omvat het gehele plan de bouw van 265 appartementen met ruimte voor 450 parkeerplaatsen op eigen terrein, een openbaar plein en groene ruimtes.

Met het nieuwe bestemmingsplan en het stedenbouwkundig plan wil het college zowel de ontwikkelingen in dit gebied mogelijk maken, als randvoorwaarden en kwaliteitseisen vastleggen voor deze ontwikkelingen. De beoogde ontwikkelingen moeten verder verval van deze plek voorkomen en voorzien in de woningbehoefte in Amersfoort zoals verwoord in de Woonvisie en bovendien een hoogteaccent toevoegen aan deze entree van de stad.

Het stellen van randvoorwaarden en kwaliteitseisen zorgt er volgens het college voor dat de bouwplannen passen bij dit deel van de stad. Zo is één van de eisen in het stedenbouwkundig plan dat er naast parkeerplaatsen voldoende ruimte moet zijn voor groen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie