Installateur, AVK en gemeente werken aan voetbalveiligheid

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

AMERSFOORT - Ruim een jaar geleden werden de Amersfoortse voetbalverenigingen opgeschrikt door een golf aan vernielingen en inbraken. Dit bracht ook voor de vele vrijwilligers en onveilig gevoel met zich mee op de sportparken.

Mede om die redenen kwamen burgemeester en wethouder, voetbalverenigingen en een vertegenwoordiging van de stichting Amersfoorts Voetbalkampioenschap (AVK) bijeen om een veiligheidsplan op te stellen om vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid, de veiligheid rondom verenigingen en hun sportpark, tot een hoger en meetbaar niveau te brengen. Het plan zoals opgesteld door de stichting AVK in samenwerking met de installateur en gemeente, ligt nu ter beoordeling bij de wethouder voor verdere opvolging.

Een eerste financiële geste om tot een veiligheidsverbetering te komen wordt deze week met steun van de gemeente en de installateur Smeeïng, in gang gezet. Verenigingen en de Stichting AVK hopen dan ook op een vervolg om de georganiseerde sporters (in dit geval het voetbal) veiliger hun sport te laten beoefenen. Navolging naar andere sporten en hun sportomgeving, ligt dan ook wellicht in het verschiet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie