D66 kandidaten stellen zich voor

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Lonneke Sondorp, kandidaat nr. 8

Kanteldenkers en nieuwe economie verdienen een prominentere plaats in het Amersfoortse. De stad bruist! Ik vind dat de gemeente deze initiatieven van kiem tot oogst moet delen met haar inwoners. Dat zorgt voor werk in de buurt, gebouwen waar we wat aan hebben en voor tevreden, verbonden burgers. Kortom: een fijne stad om in te wonen.

Als 46-jarige moeder van twee schoolgaande zoons uit Kruiskamp bemoei ik me al jaren met een beter Amersfoort. Overal waar ik fiets zie ik kansen voor nieuwe economie, beter onderwijs, efficiënter en duurzaam ruimtegebruik en een ‘op maat’ betrekken van bewoners daarbij.

Ik ben per ongeluk de politiek ingerold door het succesvol wegpesten van een coffeeshop tegenover mijn huis, wat resulteerde in een verbod op coffeeshops in onze wijk. Vervolgens opgetogen doorgepakt door onze zoons te plaatsen op een zwarte school op vijf minuten loopafstand. Dit zorgde voor een landelijk en plaatselijk sneeuwbaleffect van ouderinitiatieven die erin slaagden zo’n 40 scholen weer gemengde buurtscholen te laten worden.

Nu als frisse geest en ondernemer actief met het aanjagen van een landelijke ouderorganisatie binnen het onderwijs, het aanmoedigen van eigenaarschap binnen scholen en het stimuleren van ondernemerschap bij bestuurders, leerkrachten en studenten. En omdat de beste stuurlui voor de klas staan, afgelopen augustus dan toch eindelijk op weg gegaan naar mijn lesbevoegdheid aardrijkskunde.

Wytse Dassen, kandidaat nr. 7

Mensen moeten invloed hebben op de kwaliteit van hun eigen leefomgeving. Een overheid dient dan ook samen op te trekken met bewoners en bedrijven. Meer aandacht en energie voor het participatieproces, heldere communicatie en een kaderstellende raad zijn daarbij essentieel.

Als raadslid wil ik continu in gesprek zijn met bewoners, bedrijven en organisaties om de opgaven in de stad helder te krijgen. Hierdoor kan ik vervolgens wethouders heldere doelstellingen meegeven die op hun beurt de kracht, gebiedskennis en ideeën van bewoners, bedrijven en organisaties moeten gebruiken om invulling te geven aan deze doelstellingen.

Kortom, ik streef naar een faciliterende gemeente die meer vertrouwt op de kracht van haar inwoners en op deze manier samen een aantrekkelijke, leuke, sportieve en duurzame stad creëren. Zo trekt de stad meer (jong) talent aan die met hun ondernemende houding weer voor meer werkgelegenheid zorgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie