ChristenUnie wil toegankelijke hulp bij opvoeding en relatietherapie via de wijkteams

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De ChristenUnie in Amersfoort wil dat gezinnen met kinderen gemakkelijker een lichte vorm van opvoedingsondersteuning en relatietherapie kunnen krijgen. Dat zei lijsttrekker Simone Kennedy van de ChristenUnie dinsdagavond in een interview met Golfbreker Radio.

Om de drempel op weg naar hulp zo laag mogelijk te maken is in het voorstel van Kennedy het eerste consult gratis. De eigen bijdrage bij vervolggesprekken hangt af van het inkomen. De hulp en therapie lopen via het wijkteam.

Opvoedingsondersteuning en relatietherapie worden niet altijd vergoed door de zorgverzekeraar en de kosten kunnen zo hoog zijn dat gezinnen ervan af zien, terwijl zij deze hulp wel kunnen gebruiken. ‘We willen in Amersfoort inzetten op preventie en snelle interventies via het wijkteam. Ons voorstel past daar goed bij’, zegt Kennedy.

Deze vorm van zorg kan gezien worden als een basisvoorziening, waardoor minder verwijzingen naar specialistische hulp nodig zijn, vindt Kennedy. Daarom kan deze hulpverlening volgens de ChristenUnie betaald worden uit de reguliere budgetten voor jeugdzorg.

Het belang van het kind staat centraal. Het gaat erom dat ouders in staat worden gesteld hun kinderen goed op te voeden en dat zij ook bij relatieproblemen het belang van de kinderen niet uit het oog verliezen. ‘Als kinderen niet het slachtoffer worden van falend ouderschap of vechtscheidingen, kunnen zij zich beter ontwikkelen en laten zij zich beter bijsturen’, zei Simone Kennedy op Golfbreker Radio.

Uiteindelijk zal dit volgens de ChristenUnie ook leiden tot minder kosten voor de samenleving, omdat deze kinderen zich beter kunnen redden en minder snel zullen vervallen in overlastgevend gedrag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie