Verhuizen is enige mogelijk door burenoverlast

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Al jaren wonen we met veel plezier (en rust) in Woudenberg. Hier kwam vorig jaar abrupt een eind aan toen de woningbouw een gezin van 8 personen naast ons plaatste.

We ervaren al lange tijd ernstige overlast van dit gezin. Op mooie dagen hebben we 40 kinderen in de tuin geteld en de ouders zijn nergens te bekennen. Decibelmeter registreerde pieken van 105 DB! We hebben ineens last van ongedierte en onze zoon heeft tijden slecht geslapen.

In eerste instantie hebben we onze buren zelf aangesproken, maar al snel bleek dit geen oplossing te bieden. De volgende stap was de woningbouwvereniging die ons adviseerde handtekeningen te verzamelen. In totaal hebben we zo'n 17 verklaringen op papier van omwonenden die eveneens overlast ervaren van dit gezin. De wijkagent heeft duidelijk gemaakt dat de overlast niet langer voort mag duren.

Het gezin heeft helaas alleen overal maling aan en schenden alle gemaakte afspraken en niemand die er iets aan kan (wil) doen. Ook hebben we contact gezocht met de gemeente die een maatschappelijk werker inschakelde. We zouden een gesprek hebben met deze maatschappelijk werk, maar dit leek ons vrij zinloos, aangezien we de dag voor het gesprek al kennis met hem mochten maken, aangezien hij bij de overlast veroorzakende familie bleef logeren!! Tijdens het gesprek, waarbij wij niet aanwezig waren, maakte de maatschappelijk werker als snel de opmerking dat we misschien wel racistische motieven hadden?! Te gek voor woorden!

Uiteindelijk is het zover gekomen dat we zelf de knoop doorgehakt hebben en zelf "ons plekkie" gaan verlaten door de overlast en pesterijen. Om mijn ongenoegen kenbaar te maken heb ik een spandoek opgehangen en raad eens wat....'s ochtends bezoekjes en telefoontjes van woningbouw en politie!! Zelfs de gemeente bemoeide zich er mee!

Omgekeerde wereld waar maar weer eens duidelijk wordt dat je als overlastveroorzaker toch het best beschermd wordt!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie